У Черкаській гімназії №1 створили міні-музей «Букваря»

22.01.2019
У Черкаській гімназії №1 створили міні-музей «Букваря»

Першокласниця Крістіна Голобородько принесла до шкільного музею буквар iз Німеччини. (Фото з сайта гімназії.)

У Черкасах тепер, окрім музею «Кобзаря», де з усього світу зібрана неймовірна колекція видань найвідомішої збірки Тараса Шеченка, починаючи з позаминулого століття, є ще й міні-музей «Букваря». Його створили у Черкаській гімназії №1.
 
 
Як розповідають «УМ» у навчальному закладі, наразі експозиція зібраних букварів нараховує майже 70 екземплярів.
 
Є тут перші книжки школяриків з Америки, Японії, Норвегії, Фінляндії, ПАР, Німеччини, Литви, Латвії та інших країн світу.
 
Останні букварі принесли Крістіна Голобородько з 1-Б класу (вона подарувала буквар iз Німеччини), та чотирикласник Єгор Швець: коли був з батьками у Прибалтиці, привіз звідти відразу два екземпляри — з Латвії та Литви, зазначають у Першій міській гімназії Черкас.
 
Ідея створення такого музею належить директору цього навчального закладу Сергію Саєнку. За його словами, формувати експозицію музею розпочали 9 років тому і тепер батьки та гімназисти привозять iз подорожей букварі з усього світу.
 
До речі, днями міський голова Черкас Анатолій Бондаренко вручив директору цієї гімназії, яка входить до сотні найкращих в Україні, медаль «За сумлінну працю».
 
Перша міська гімназія — це заклад нового типу, асоційована школа ЮНЕСКО, адміністрація та педагогічний колектив, учні якої беруть активну участь у міжнародних проектах, програмах та обмінах.