Німкеня заробила на спізненнях потягів у рідному місті

22.01.2019
Нам здається, що тільки у нашій країні трапляються халепи, непорозуміння, які так псують нам життя.
 
Іноді підсолоджує цю гірку «пігулку» усвідомлення, що не лише у нас трапляються всілякі негаразди.
 
Так, нещодавно історія німкені з Мюнхена стала ілюстрацією того, що навіть у такій, як нам здавалося, країні, що любить в усьому «орднунг» (порядок. — Ред.), як Німеччина, трапляються непорядки з графіком прибуття поїздів.
 
Ця пані, що неодноразово стикалася з порушенням розкладу руху потягів, вирішила в хвилини запізнень транспортного засобу плести шарф.
 
Вона навіть продумала систему кольорів: спізнюється потяг менш ніж на 5 хвилин — колір вовни сірий, а якщо інтервал спізнення від 5 до 30 хвилин — рожевий.
 
Та на цьому «полотні» траплялися й тривожні червоні смуги — це коли запізнення було скандально довгим, тобто більш ніж півгодини, або ж потяг спізнювався в обидва боки (як видно з малюнка шарфа, траплялося й таке).
 
Про цей витвір мистецтва написала у своєму «Твіттері» донька майстрині — журналістка Сара Вебер. Її мамі доводиться часто їздити з передмістя у Мюнхен, тож без діла вона на вокзалі не сиділа.
 
Після того як ця історія набула розголосу в мережі, сім’я Сари вирішила виставити шарф на продаж на eBay. Як не дивно, покупцем, та ще й за хороші гроші — 7,5 тис. євро, стала франкфуртська компанія, що займається... пасажирськими перевезеннями.
 
Кошти, отримані від продажу, родина Веберів збирається передати організації, що займається допомогою пасажирам, які потрапити у скрутне становище на вокзалах.