Чинні чемпіони «Черкаські мавпи» ніяк не можуть залишити останню сходинку суперліги

21.12.2018
Чинні чемпіони «Черкаські мавпи» ніяк не можуть залишити останню сходинку суперліги

Чергової поразки в чемпіонаті країни «Черкаські мавпи» зазнали від харківського «Політехніка». (Фото з сайта mavpabasket.com.)

Дивлячись на поточну ситуацію в турнірній таблиці чоловічої суперліги, на мить може здатися, що у світовому баскетболі трапилися глобальні зміни, котрі змусили національні федерації по-новому («ззаду-наперед» чи-то «згори-донизу») вести статистичні звіти в місцевих чемпіонатах. 
 
 
Однак таким, загалом, футуристичним і дивним способом заперечувати реальний факт перебування на останньому місці протоколу чинного чемпіона країни — «Черкаських мавп» — вдається зовсім недовго.
 
 
Кричущо негативний баланс перемог та поразок — дві проти восьми — швидко розставляє все на свої місця. 
 
 
Розпочавши в новому сезоні змагатися на два фронти, після завершення своїх виступів на євроарені підопічні Максима Міхельсона так і не змогли стати на шлях перемог у національній першості.
 
В останньому матчі суперліги черкаський колектив зазнав чергової поразки в національній першості від скромного за мірками українського баскетболу харківського «Політехніка».
 
Не так давно саме «політехнікам» належав статус аутсайдера чемпіонату країни, нині ж звання найгіршого колективу сезону належить «мавпам».
 
Історія, в якій чинний чемпіон пасе задніх у головному турнірі країни, доволі неординарна. Хоча й випадок iз чемпіонством черкаського клубу закономірним також не виглядав.
 
Зрештою, сенсаційно піднявшись на найвищий щабель українського баскетболу, «Черкаські мавпи» опинилися в незнайомій для себе ситуації, пов’язаній із захистом титулу.
 
Якщо раніше підопічні Міхельсона лише інколи по-особливому налаштовувалися на окремі матчі — протидіючи командам, котрі носять титул чемпіона країни, то нині такі от особливі поєдинки, з понадміру мотивованим суперником, «мавпам» доводиться грати «нон-стоп». Без сумніву, переграти чемпіона країни, яким би слабким та знекровленим він не виглядав, прагне будь-який колектив. 
 
Очільнику «Політехніка» Володимиру Ковалю є що доводити. Після невдало проведеного минулого сезону на чолі «Будівельника»  в жовтні він зголосився «підхопити» проблемний колектив. Проміжне п’яте місце харків’ян у протоколі — загалом, непоганий початок для амбітного тренера.
 
При цьому оптимістично дивиться в майбутнє й Максим Міхельсон. «Попереду в чемпіонаті ще два з половиною кола і в турнірній таблиці все ще може перевернутися з ніг на голову», — наголошує очільник «Черкаських мавп».
 
Водночас тренер додає, що для успішного «камбеку» в новому році його команді повинна посміхнутися фортуна в максимальному сенсі цього слова.
 
Перш за все Міхельсон прагне, аби його підопічні швидше оговталися від травм і «мавпи» змогли, як і в минулому сезоні, дати в «плей-оф» гідний бій визнаним лідерам українського баскетболу. 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Чоловіки. Суперліга. «Хімік» — «Дніпро» — 94:92, «Одеса» — «Дніпро» — 71:65, «Політехнік» — «Черкаські мавпи» — 94:85.
Турнірне становище: «Хімік» — 10 перемог/4 поразки, «Запоріжжя», «Дніпро» — 9/5, «Київ-Баскет» — 6/7, «Політехнік» — 4/10, «Одеса» — 5/7, «Миколаїв» — 6/5, «Черкаські мавпи» — 2/8.