Через лінію розмежування не пропускають правопорушників із набоями і наркотиками

11.12.2018
Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових. Російські окупанти 9 грудня порушили режим припинення вогню 14 разів.
 
Противник продовжує застосовувати озброєння, заборонене Мінськими угодами, повідомляє прес-служба Об’єднаних сил.
 
Зокрема, ворог відкривав прицільний вогонь із мінометів калібру 82 мм по позиціях ОС неподалік Новотошківського, що на Луганщині, та хутора Вільного — на Попаснянському напрямку.
 
Загалом для обстрілів противник використав 19 мін.
 
По опорних пунктах наших військ поблизу населених пунктів Станиця Луганська, Авдіївка, Тарамчук, Красногорівка, шахта Бутівка, Павлопіль, Водяне та Гнутове російські окупанти вели вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. 
 
У ході бойових дій недільної доби поранення зазнав один військовослужбовець Об’єднаних сил. За даними розвідки, протягом 9 грудня було знищено двох окупантів і ще чотирьох — поранено.
 
Поперед­ньої доби трьох окупантів знищено, а ще чотири особи зі складу збройних формувань Російської Федерації обліковані як санітарні втрати.
 
За інформацією прес-служби Об’єднаних сил, залишається контрольованою криміногенна ситуація в районі виконання завдань ООС.
 
Упродовж доби 8 грудня правоохоронцями зі складу Об’єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано чотирьох осіб, причетних до незаконних збройних формувань, та виявлено 32 адміністративних правопорушення.
 
Територіальними органами і підрозділами Національної поліції на території Донецької та Луганської областей розкрито: один грабіж; 5 крадіжок; 3 факти незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами; 4 факти незаконного обігу наркотичних засобів.
 
Забезпечуючи порядок, припинено 555 адміністративних правопорушень. Також виявлено 250 адмінправопорушень безпеки дорожнього руху. А ще з незаконного обігу вилучено 46 набоїв калібру 5,45 мм та 72 грами канабісу.
 
Для розуміння життя у зоні проведення ООС: на підконтрольну Україні територію та з неї лише 8 грудня перемістилися майже 33,5 тисячі осіб та 4 тис. 265 транспортних засобів.
 
Через лінію розмежування з різних причин не пропустили 21 особу. Окрім того, у КПВВ виконано 76 доручень уповноважених державних органів.
 
Виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму понад 70 тисяч гривень, 120 тисяч гривень готівки та зафіксовано спробу перетину лінії розмежування за підробленими документами.