У США господарі сувенірного магазину влаштували свято на 50-річчя своєї черепахи

11.12.2018
Дивний ювілей відсвяткували нещодавно в одному з сувенірних магазинів міста Брістоль штату Нью-Хемпшир. Дивний, бо іменинницею стала 50-річна... черепаха на ймення Діана.
 
Винуватицю вбрали у святковий ковпачок, заспівали відповідну до дати пісеньку і пригостили тортом... із листя салату, прикрашеним 50 свічками.
 
Радісною ця подія стала для всіх відвідувачів цієї крамнички, адже Діана — не лише улюблениця господарів магазинчика сувенірів — братів-близнюків Джима та Бреда Тоннерів, а й постійних клієнтів.
 
Зазвичай невеличкі за розмірами черепахи живуть до 50 років, але в неволі тривалість їхнього життя значно скорочується через різні інфекції, хвороби, та й саме обмеження свободи не сприяє довгожительству.
 
Та, мабуть, Діані повезло з хазяїном, який свою любов до тваринки зумів передати і всім навколишнім, тож у такому лагідному й затишному середовищі черепашка й зустріла цю поважну дату.
 
Черепашку віддали Джиму Тоннеру, коли йому було 12 років і він лікувався від тазостегнового артриту в себе вдома у Брейнтрі (штат Массачусетс).
 
Через роки Джим разом із братом Бредом відкрив сувенірну крамничку в Брістолі, талісманом і «зіркою» якої й стала Діана. Брати навіть написали книжку про свою улюбленицю, чим ще збільшили кількість симпатиків тваринки.