Воєнний стан: в Україні розпочалися збори резервістів i військовозобов’язаних

04.12.2018
На фронті впродовж доби 2 грудня окупанти сім разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. Відзначимо, що всі порушення режиму тиші противник здійснив із настанням темряви.
 
 
У неділю ворог обстрілював оборонні укріплення українських позицій біля населених пунктів Станиця Луганська, Красногорівка, Новомихайлівка, Славне, Тарамчук i Лебединське. Важке озброєння не застосовували.
 
Двічі загарбники вели прицільний вогонь із гранатометів i великокаліберних кулеметів неподалік Тарамчука.
 
Крім того, поблизу Станиці Луганської збройні формування Російської Федерації здійснили чергову провокацію з метою недопущення розведення сил і засобів у цьому районі — зафіксовано ворожий обстріл iз великокаліберних кулеметів.
 
Унаслідок бойових дій не постраждав жоден український військовослужбовець.  За даними розвідки, 2 грудня трьох бойовиків російсько-окупаційних військ було знищено та ще п’ятьох поранено.
 
Станом на сьому годину ранку 3 грудня противник обстрiляв нашi обороннi укріплення в районі Кримського з мінометів калібру 82 мм. Втрат серед українських військових немає.
 
Додамо, що 3 грудня в Україні розпочали збори резервістів i військовозобов’язаних, про що повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.
 
У відомстві пояснили, що збори проводять у зв’язку із запровадженням в Азово-Керченській акваторії та 10 українських областях воєнного стану.
 
«Буде проведено збори як у складі бригад (до 15 діб), так і в складі навчальних центрів (до 20 діб). Таким чином, передбачається, що всі зборові заходи будуть завершені до початку новорічних свят», — заявили в Генштабі.
 
У свою чергу Президент України Петро Порошенко заявив, що «відповідно до Стратегічного плану застосування ЗСУ, пройдуть військові навчання, передислокація військ.
 
В областях, де оголошено військовий стан, відбудуться навчальні збори з резервістами і територіальною обороною. Підприємства оборонпрому переходять на особливий режим роботи». 
 
Також Верховний Головнокомандувач підкреслив, що посилено охорону стратегічно важливих об’єктів в Україні: «Ми посилили охорону та оборону об’єктів критичної інфраструктури: атомних і гідроелектростанцій, об’єктів хімічної промисловості; портів України на Чорному та Азовському морях. Буде вжито всіх необхідних заходiв для посилення протиповітряної оборони».