За минулу добу окупанти на Донбасі 18 разів відкривали вогонь

28.11.2018
Упродовж доби 26 листопада окупанти 18 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ, у тому числі — сім разів із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими угодами.
 
Так, упродовж понеділка, ворог здійснював обстріли наших позицій в районах населених пунктів Станиця Луганська, Малинове, Вільний, Луганське, Південне, Верхньоторецьке, Опитне, Красногорівка, Павлопіль, Гнутове, Водяне та Широкине.
 
Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
 
Позиції Об’єднаних сил у районі населеного пункту Малинове противник обстріляв з мінометів 120-го калібру, а по опорних пунктах біля хутора Вільного, селищ Луганського, Опитного, Гнутового та Водяного вів вогонь із мінометів калібру 82 мм.
 
Підрозділи, що обороняються, вживали необхідних заходів для придушення вогневої активності окупантів. 
 
У ході бойових дій легкі поранення отримали два українські військовослужбовці. За даними розвідки, трьох бойовиків російсько-окупаційних військ минулої доби знищено та ще трьох — поранено.
Станом на 7-му годину ранку 27 листопада противник вогневої активності не проявляв.
 
У зв’язку з подіями на Азовському морі та в Керченській протоці за наказом командувача ООС генерал-лейтенанта Сергія Наєва військовослужбовці Об’єднаних сил посилили пильність, підрозділи та військові частини приведені до повної бойової готовності. Бійці запевняють, що, незалежно від зміни обстановки, ворог не пройде. 
 
Додамо, що через введення військового стану на частині території України у понеділок резервісти-військовослужбовці, які пройшли горнило війни у 2014—2017 роках, були в телефонному режимі попереджені про «збори» — їх мають виставити вздовж нашого кордону.
 
Наголосимо, що наразі РФ зосередила й продовжує зосереджувати вздовж наших кордонів цілу військову армаду: особовий склад, бронетехніку (зокрема, неподалік кордону на аеродромах зосереджено 500 бойових літаків та 340 ударних гелікоптерів країни-агресора).