Нардеп Шахов закликав Раду ухвалити закони про переселенців

23.11.2018
Нардеп Шахов закликав Раду ухвалити закони про переселенців

Сергій Шахов.

Народний депутат Сергій Шахов (політична сила «Наш край») розповів про кричуще становище, в якому сьогодні опинилися переселенці з окупованих районів Донецької та Луганської областей, та закликав колег проголосувати за законопроекти, які покликані полегшити життя внутрішньо переміщених осіб.
 
«Це вкрай важливий законопроект для тих людей, які сьогодні перебувають практично на краю прірви. Сьогодні я теж є переселенцем. Чому нас вважають другорядними? Чому сьогодні ми не говоримо про те, що переселенці не можуть голосувати?» — сказав Шахов.
 
При цьому він схвалив прийняття проекту закону 8400 про реєстрацію шлюбу на тимчасово окупованій території, однак додав, що попереду ще багато завдань.
 
«Наш край» вимагає негайно поставити на голосування законопроекти, які давно вже зареєстровані та пройшли вже багато комітетів, щоб переселенці могли голосувати й віддавали свій голос за ту людину, яка може навести лад у нашій державі, — наголосив Шахов. — Щоб вони могли піклуватися про майбутнє своїх дітей. Це дуже добре, що сьогодні подбали про шлюби. Новий шлюб, нова сім’я, нове життя. Наше завдання — подбати про пенсіонерів, які будували нашу державу і сьогодні не отримують пенсії майже два роки. Пільговики, які працювали в шахтах, у металургійних підприємствах, на хімічних підприємствах, сьогодні також не отримують дотацій, їм не перераховують пенсії, не дають ніяких пільг».
 
Народний депутат зазначив, що внутрішньо переміщені особи зараз стикаються з несправедливістю. «Сьогодні до переселенців ставляться в усіх державних установах, як до другорядних. Сьогодні людина не може влаштуватися на роботу, тому що вона з Донецької чи Луганської області. Людям нікуди свою дитину відвести в дитячий садок і в школу. Де сьогодні пільгове житло для переселенців? Де кредити?» — риторично запитує нардеп.