Ворог на Донбасі уникає активних зіткень, але підтримує нестабільність на лінії зіткнення

07.11.2018
Упродовж 5 листопада окупанти 14 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. Один раз противник застосував озброєння, заборонене Мінськими угодами.
 
Ворог здійснював обстріли наших оборонних укріплень у районах населених пунктів Вільний, Луганське, Новолуганське, Новомихайлівка, Красногорівка, Павлопіль i Гнутове.
 
Противник уникає активних зіткнень, водночас намагається підтримувати нестабільність на лінії зіткнення.
 
Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї.
 
Крім того, з мінометів калібру 120 мм найманці обстрілювали позиції Об’єднаних сил поблизу Павлополя. Унаслідок бойових дій жоден військовослужбовець Об’єднаних сил не постраждав. За даними розвідки, впродовж понеділка поранено двох російських окупантiв.
 
Станом на 7-му годину ранку 6 листопада один ворожий обстріл зафіксовано поблизу Павлополя. Важке озброєння не застосовували. Втрат немає.
 
Крім війни на фронті, ворог веде не меншу, але приховану війну в нашому тилу. Співробітники Служби безпеки України в межах заходів із контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки впродовж вересня-жовтня цього року блокували діяльність міжрегіональної мережі антиукраїнських iнтернет-агітаторів, які діяли на користь країни-агресора.
 
Оперативники спецслужби викрили в Одесі, Києві та Сіверськодонецьку дев’ять проросійських пропагандистів. Зловмисники, яких фінансували представники спецслужб РФ, публікували надіслані з Росії політичні новини та закликали до проведення акцій непокори й масових заворушень.
 
Кремлівські інформаційні агенти, зокрема, закликали до повалення конституційного ладу та державної влади в нашій країні, а також підтримки терористів «ДНР/ЛНР».
 
За задумом російських кураторів, через маніпулювання громадською думкою iнтернет-користувачів пропагандисти повинні були впливати на хід проведення майбутніх виборів Президента України.
 
Тому СБУ звертається до громадян бути уважними, не піддаватися негативному інформаційному впливу з боку підконтрольних спецслужбам РФ пропагандистів i не сприяти зловмисникам у розповсюдженні фейкових новин і пропаганди.