Ситуація на фронті: ворог 4 рази обстріляв українських військових 23 жовтня

24.10.2018
Станом на ранок 23 жовтня російсько-окупаційні війська вогонь по наших позиціях не відкривали, а до 18:00 зафіксували 4 обстріли ворогом позицій українських армійців.
 
Й упродовж доби 22 жовтня ситуація на фронті залишалася контрольованою Об’єднаними силами. Російські окупанти без застосування озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, 12 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ.
 
Противник вів прицільний вогонь iз гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Майже у половині випадків наші війська відповідали адекватним вогнем.
 
Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил у районах населених пунктів Щастя, Кримське, Золоте, Піски, Мар’їнка, Тарамчук, Березове, Новотроїцьке, Чермалик та Лебединське.
 
Опорний пункт наших військ, неподалік Щастя, обстрiлювали з автоматичних i станкових гранатометів майже три години. А найчастіше ворог турбував наших воїнів обстрілами поблизу Мар’їнки та Лебединського. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає. За даними розвідки, за добу трьох окупантів знищено та двох поранено. 
 
Криміногенна ситуація в районі виконання завдань Операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
 
У понедiлок правоохоронцi Об’єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримали сiм осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено три факти незаконного поводження зі зброєю та 22 факти незаконного обігу наркотичних засобів. Також зафіксовано 25 адміністративних правопорушень. Контрольні пункти в’їзду-виїзду працюють у штатному режимі.
 
Зазначимо, що впродовж доби на підконтрольну Україні територію прослідувало 38 тисяч осіб та близько п’яти тисяч транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено 22 особам.
 
О 17.30 22 жовтня на виїзд через КПВВ «Новотроїцьке» до тимчасово окупованої території України, а саме міста Донецьк, прибув транспортний засіб під керуванням громадянина України. Під час проведення поглибленого огляду автомобіля  прикордонний наряд   виявив незаконну спробу переміщення через лінію розмежування товарів (дезодоранти різного найменування). Всього 478 шт. Сума оцінки становить 21 тисячу гривень. Товар вилучено до прийняття правового рішення.
 
Українською стороною СЦКК здійснено координацію та супроводження робіт iз відновлення будинків місцевих мешканців у місті Авдіївка та забезпечено безпечну заміну робочої зміни на Донецькій фільтрувальній станції. Також здійснено супровід виконання ремонтних робіт ЛЕП свердловин Петрівського водозабору, проведення відновних робіт на шламонакопичувачі Торецького фенольного заводу та ремонтних робіт на газо­проводі високого тиску поблизу Мар’їнки.
 
Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.