У водах Темзи поселився кит-білуга: рибалки та екологи намагаються захистити тварину

17.10.2018
У прісних водах Темзи поселилося чудо-юдо риба-кит. Цьому ссавцю екологи навіть ім’я дали — Бенні.
 
Як білуга потрапила до цієї головної водної артерії Великої Британії, сказати важко, але їй там так сподобалося, що вона не збирається, принаймні поки що, залишати цю «територію» і виходити в море. І все би нічого, але така велика тварина створює неймовірні труднощі для судноплавства, яке досить активне у водах Темзи.
 
Уже два тижні кит тримає у напрузі власників суден, адже транспортним засобам важко обминати тварину, не знаючи точно її місцезнаходження, а екологи, в свою чергу, також тримають їх у напрузі, намагаючись заборонити взагалі судноплавство у фарватері Темзи або суттєво його обмежити, побоюючись за життя кита.
 
Коли ж власники суден запропонували екологам якимось чином доправити тварину у відкрите море, ті відповіли, що впіймати білугу в тенета і «транспортувати» у відкрите море — небезпечно для життя останньої. Таке-от замкнене коло.
 
Тож довелося охоронцям довкілля відстежувати координати переміщення білуги у річці за допомогою гідролокатора і передавати їх на кораблі, аби ті прокладали свій шлях так, щоб не нашкодити Бенні.