Український інженер зібрав в інтернеті 185 тис. дол. на виробництво унікальних навушників

28.09.2018
Український інженер зібрав в інтернеті 185 тис. дол. на виробництво унікальних навушників

Навушники Романа продаватимуться з початку наступного року (ілюстративне фото)

Роман Ландик над створенням гаджетів, що відтворюють звук, працює вже десять років, тому його фінальну модель Verum 1 можна назвати результатом тривалих інженерних досліджень.
 
Кошти на реалізацію проекту збиралися, без перебільшення, усім світом, оскільки винахідник запустив власну компанію на Kickstarter — сайті добровільних пожертвувань, які збираються для підтримки нових технічних і творчих ідей. Меценати оцінили задумку харківського інженера в 185 тисяч 683 долари.
 
Стартап Романа цікавий тим, що його навушники для аудіофілів створені за допомогою оригінальної технології.
 
Замість динаміка у них використовується тоненька магнітна плівка, завдяки якій пристрій більш точно відтворює звук. Важить новинка всього 470 грамів, має тоненьку мембрану і більш високу чутливість.
 
«Сьогодні вартість Hi-Fi-апаратури настільки зросла, що такі пристрої стали недоступними для багатьох споживачів, — каже винахідник. — Із вашою підтримкою я хочу змінити ситуацію і прибрати бар’єри для любителів музики в усьому світі». 
 
В Україні навушники Романа продаватимуться з початку наступного року. Їх вартість — $349. Назва гаджета перекладається з латини як «правда».
 
Тим самим інженер підкреслив не лише здатність Verum 1 «правдиво» відтворювати звук, а й філософію власного бізнесу, що базується на справжній взаємодії між виробником та покупцем.