Ляшко вимагає від влади не скорочувати поштарів, а піднімати їм зарплати

04.09.2018
Ляшко вимагає від влади не скорочувати поштарів, а піднімати їм зарплати

Листоноші Світлана та Олена поскаржилися Ляшку, що тягають важкі сумки з поштою, а отримують за свою роботу копійки.

У селі Комарівка на Чернігівщині, як і скрізь по Україні, обурені нововведеннями від Укрпошти.
 
 
Мешканці бояться, що залишаться відірваними від світу, а поштарі — без роботи й зарплати. Олег Ляшко став на бік людей i пообіцяв допомогти.
 
 
«Закрити поштове відділення — це поставити хрест на селі, це позбавити людей можливості вчасно отримувати пресу, пенсії та спілкування. Чимало бабусь приходять на пошту, щоб не сидіти одній у хаті, поспілкуватися з сусідками чи зробити якусь оплату. Це як віконце у широкий світ. А в нас під приводом того, що немає грошей, хочуть те віконце закрити. Або, коли бабуся неходяча i сидить цілими днями вдома, кого вона бачить? Соціального працівника і поштаря. Для неї вони — це зв’язок із зовнішнім світом, джерело новин, люди, які приносять добру звістку, газету та пенсію. Тому ми доб’ємося, щоб Укрпошта скасувала рішення і відділення не закривали», — заявив лідер РПЛ.
 
Листоноші Світлана та Олена показали політику важкі сумки з поштою, які носять щодня, та поскаржилися на мізерні зарплати.
 
«Ось таку сумку ми носимо щодня. І газети, і товари, і пенсії. Для кого ми це робимо? Кому ми продаємо? Куди йдуть ці гроші? Ми тягаємо товарів на тисячі гривень, а отримуємо копійки!» — бідкалися жінки.
 
Олег Ляшко переконаний, що за таку соціально-важливу й небезпечну роботу поштарі мають отримувати високі зарплати.
 
«І в мороз, і в сніг, і в дощ, на велосипедах чи пішки вони тягають сумки на десятки кілограмів на своєму горбу. Ось на всю Комарівку — два поштарі. Щодня вони носять газети, пенсію, листи і не знають, хто там нападе ззаду і довбане по голові, щоб забрати їхні сумки з грошима. Поштарі життям ризикують щодня, а отримують за це копійки. Я доб’юся, щоб пошти не закривали, поштарів не скорочували, а, навпаки, — вони мали нормальні зарплати за свою важку роботу», — підсумував народний депутат.