За останні три дні загинули троє українських воїнів, ще четверо отримали поранення

31.07.2018
У неділю на фронті ворог 30 разів відкривав вогонь по позиціях наших військ, щоправда, заборонене Мінськими домовленостями озброєння не застосовували.
 
Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь, в основному, з гранатометів, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї по захисниках Кримського, Південного, Новгородського, Опитного, Авдіївки, Мар’їнки, Новомихайлівки, Новоселівки, Лебединського, Гнутового, Широкиного, Павлополя та Водяного.
 
У ході бойових дій 29 липня один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення. А ось у попередні дні (упродовж 27-28 липня), на жаль, без втрат не обійшлося: загинуло троє українських воїнів, ще двох було поранено. 
 
За даними розвідки, за ці останні три дні окупанти також заплатили дорогу ціну: шістьох ворогів було знищено, а 13 — поранено.
 
Нагадаємо, що впродовж червня цього року Україна втратила 16 своїх захисників, які загинули на передовій, захищаючи нас із вами: наймолодшому з героїв було 20, а найстаршому — 57 років.
 
Додамо, що військові сапери однієї з бригад ЗСУ, що входять до складу Об’єднаних сил, знищили 14 протипіхотних мін ПМН-2, які були виявлені біля однієї з позицій у смузі оборони бригади.
 
Ще 36 мін було знешкоджено на місці, оскільки транспортуванню вони не підлягали. За процесом підриву знайдених ворожих ПМН-2 спостерігали представники української сторони Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін i наглядачі з місії ОБСЄ в Україні.
 
Ворожа міна є забороненою міжнародними конвенціями як антигуманна. Під час її спрацювання відбувається сильне ураження нижніх кінцівок людини, що спричиняє сильне каліцтво.
 
Ворог установив свої вибухові пристрої за всіма правилами мінування та ретельно замаскував це місце.
 
Міни встановили в лісосмузі ромбами по чотири одиниці, а п’яту ставили перед умовною фігурою, щоб заплутати саперів i збільшити ризик підриву.
 
Під час проведення  розмінування жоден сапер не постраждав.
 
Усі знайдені боєприпаси були 1987 року виробництва. У ЗСУ вони не використовуються й потрапили в Україну з території РФ.
 
Загалом у районі проведення операції часто фіксують заборонені ворожі вибухові пристрої. Їхніми жертвами стають як наші військовослужбовці, так і мирні мешканці населених пунктів Донецької та Луганської областей.