Є чималі шанси, що війна може закінчитися швидко — командувач Об’єднаних сил

17.07.2018
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил, як і в попередні дні, залишалася контрольованою.
 
Ворог 29 разів відкривав вогонь по позиціях українських захисників, у тому числі один раз — із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.
 
Російські окупаційні війська проявляли активність по всій лінії зіткнення і вели вогонь по захисниках Кримського, Новолуганського, Світлодарська, Зайцевого, Майорська, Пісків, Тарамчука, Авдіївки, Водяного, Пищевика, Широкиного та Талаківки, а в районі Гнутового ворог застосував 82-мiлiметровий міномет.
 
Своїми агресивними діями противник намагався змусити військовослужбовців Об’єднаних сил відкрити вогонь у відповідь.
 
Унаслідок ворожого вогню позавчора було поранено одного з наших військовослужбовців. За даними розвідки, одного окупанта знищено, а ще одного — поранено.
 
Додамо, що напередодні вихідних командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв висловив припущення, що наразі існують чималі шанси, що війна на Донбасі може закінчитися швидко. 
 
«Вважаю, є чималі шанси, що війна може закінчитися швидко. Російському президенту Володимиру Путіну широкомасштабна війна не вигідна, адже його мета — залишити Україну у сфері свого впливу. Йому вигідно шантажувати Україну за придністровським сценарієм. Саме для цього він і розпочав конфлікт на сході. Але сам Путін не усвідомлює, якої катастрофічної помилки припустився: власними руками цілу націю зробив своїми лютими ворогами, ворогами російської держави. Український народ, пам’ятаючи, які жертви принесла йому ця війна, ніколи не пробачить цього і буде мститися. Путін мимоволі згуртував і загартував українську націю», — зазначив Сергій Наєв.