Ситуація на фронті: четверо українських бійців зазнали травм

06.07.2018
Упродовж 4 липня противник 19 разів відкривав вогонь по українських позиціях, iз яких двiчi — з важкого озброєння. Четверо бійців Об’єднаних сил зазнали поранень. Про це повідомляє прес-центр ООС.

Російські окупаційні війська по всій лінії зіткнення й надалi порушували встановлене перемир’я. Ворог вів вогонь переважно з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих ділянках використовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

На луганському напрямку неспокійно було в районі населеного пункту Кримське, де ворог застосовував 82-мм міномети, озброєння БМП, гранатомети та великокаліберні кулемети, а захисникiв Причепилівки обстріляли з автоматичного гранатомета.

Противник також проявив себе на світлодарському напрямку. Там позиції ООС обстрілювали зi станкових протитанкових гранатометів i великокаліберних кулеметів. Унаслідок активних дій ворога двоє українських захисникiв отримали поранення.

На горлівському напрямку ворог застосував по захисниках Зайцевого та Південного автоматичні та ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю для прикриття дій ворожої диверсійно-розвідувальної групи.

«Завдяки правильній організації оборони наміри ворога було розкрито. Вогонь із наявних чергових засобів змусив противника відступити з втратами. Один диверсант загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої, ще шiстьох було поранено», — розказали у штабі ООС.

На донецькому напрямку ворог проявив активність, використовуючи гранатомети та стрілецьку зброю. Вогневого удару зазнали захисники Авдіївки, Невельського та Новомихайлівки.

На маріупольському напрямку ворог продовжив провокативні дії, намагаючись змусити українських військовослужбовців відкрити вогонь у відповідь.

У районі населеного пункту Талаківка противник відкривав вогонь із 120-мм міномета і ручних протитанкових гранатометів. Також під обстрілами перебували позиції ООС біля Водяного, Павлополя, Лебединського та Широкиного.