У Черкасах за півроку три сотні випускників вишів поповнили лави безробітних

26.06.2018
У Черкасах три сотні випускників вищих та професійно-технічних навчальних закладів за минулі півроку пішли у безробітні.
 
Зі своїми дипломами вони не змогли знайти роботи і «стали на біржу», одержавши статус безробітних.
 
«Із цих 300 випускників 259 осіб закінчили вищі навчальні заклади, а 41 — професійно-технічні навчальні заклади», — розповідають «Україні молодій» у Черкаському обласному центрі зайнятості.
 
Працівники центру наголошують, що серед випускників ВНЗ третина навчалася в галузі соціальних наук, бізнесу та права, 16% отримали освіту в галузі охорони здоров’я та освіти, 14% — освоїли гуманітарні науки та мистецтво, 13% — мали інженерну спеціальність, 5% — вивчали природничі науки.
 
Водночас, наголошують у Центрі зайнятості Черкащини, серед випускників ПТНЗ 36% становлять робітники з обслуговування устаткування та машин, 21% — кваліфіковані робітники з інструментом, 41% — спеціалісти та працівники сфери торгівлі та послуг.
 
Загалом, кажуть, за шість місяців цього року статус безробітного у Шевченковому краї мали 10 тис. 776 осіб із числа молоді. Це третина від загальної кількості безробітних, які змушені отримувати допомогу з безробіття.
 
У відділі статистики та прогнозування Черкаського обласного центру зайнятості наголошують, що серед безробітних у віці до 35 років більше 80% мали професійний досвід — були службовцями та займали робітничі місця.
 
А решта — особи без професії або такі, що займали місця, які не потребують спеціальної підготовки.
 
Втішає те, зазначають в обласній службі зайнятості, що за перше півріччя року вдалося знайти роботу 5 тис. 546 молодим людям.
 
Кожен другий із них був працевлаштований оперативно до набуття статусу безробітного, а профорієнтаційними послугами ми змогли охопити 16,6 тис. безробітних iз числа молоді, професійне навчання  на замовлення роботодавців пройшли 1 тис. 233 безробітних у віці до 35 років, констатують у Центрі зайнятості.