Упродовж вихідних один захисник України загинув, є поранені

26.06.2018
Упродовж вихідних російські окупаційні війська 47 разів далися до прицільного вогню по українських позиціях. Частину обстрілів вели із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.
 
Про це повідомили в прес-центрі об’єднаних сил.
 
24 червня на Луганському напрямку бойові дії точилися в районі населеного пункту Кримське.
 
Там ворог застосовував по наших позиціях артилерію, гранатомети та стрілецьку зброю. Біля Луганського та Новозванівки били з гранатометів та великокаліберних кулеметів.
 
На Донецькому напрямку під прицільним вогнем перебували захисники Мар’їнки, Авдіївки та Кам’янки.
 
На Маріупольському напрямку найгарячіше було у Водяному. Там російські найманці вели вогонь зі ствольної артилерії та 82-міліметрових мінометів, автоматичних гранатометів i стрілецької зброї.
 
Позиції навколо Лебединського зазнали обстрілів із танка та 122-міліметрових артилерійських систем. Також ворожа активність спостерігалася в районі населених пунктів Богданівка, Гнутове та Широкине.
 
Унаслідок активних бойових дій один український захисник загинув і четверо військовослужбовців отримали поранення. Напередодні ще п’ятеро бійців отримали поранення.
 
Представники спостережної місіє ОБСЄ зафіксували місця незаконного зберігання зброї та техніки ворога. Зокрема, у житловому районі Донецька виявили 31 танк різної модифікації, двi самохідні гаубиці (2С3 «Акація»), три броньованi ремонтно-евакуаційні машини (БТС-4А), два бронетранспортери (БТР-80 і МТЛБ).
 
У Перевальську Луганської області спостерігачі виявили БМ-21 «Град», 4 танки (Т-64), двi самохідні гаубиці (2С1) і двi протитанкові гармати (МТ-12 «Рапіра»).
 
Важке озброєння знайшли також поблизу населеного пункту Покровка та на полігоні неподалік населеного пункту Бугаївка. Уся описана техніка знаходилась поза межами місць зберігання, зазначають спостерігачі, а це — грубе порушення пункту 5 Меморандуму Мінських домовленостей.
 
«Подібні дії з боку окупаційної адміністрації Російської Федерації слід розцінювати як черговий етап підготовки бойовиками збройних формувань РФ важкої техніки та озброєння до її застосування на лінії розмежування проти підрозділів Збройних сил України та мирного населення Донбасу, порушуючи Мінські домовленості», — наголосили в СЦКК. n
 

ДО РЕЧІ 

На КПВВ «Новотроїцьке» затримали чоловіка, який намагався вивезти з окупованої території картини орієнтовною вартістю понад 3,5 млн. гривень.
 
Їх чоловік перевозив у своєму автомобілі. Під час огляду представники фіскальної служби, СБУ та прикордонники встановили, що водій мав підробні документи на 210 картин українського художника Василя Кікіньова.
 
Правоохоронці склали протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 204-3 КУпАП. Чоловікові загрожує штраф від десяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією незаконно переміщених товарів. Полотна вже вилучили до прийняття законного рішення.