Затриманого на Донеччині «снайпера ДНР» з російським паспортом знову взяли під варту

20.06.2018
Український суд знову взяв під варту росіянина, якого обвинувачують у незаконній діяльності у складі терористичної організації «ДНР». Про це повідомили в прокуратурі Донецької області. 
 
Красноармійський міський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 46-річному мешканцю Санкт-Петербурга І. Кімаковському.
 
Йому інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; планування та підготовку агресивної війни; незаконне поводження зі зброєю; порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї; вчинення злочину групою осіб.
 
«Кімаковський — колишній викладач Санкт-Петербурзького аграрного університету. Українські прикордонники затримали його в Березовому Донецької області.  На блокпосту обвинувачений пред’явив їм посвідчення «снайпера ДНР» на ім’я Артема Сергєєва, при собі у нього був пістолет Макарова. Особистість Кімаковского прикордонники встановили після проведення обшуку в його автомобілі з російськими номерами», — зазначила прес-секретар Генпрокурора України Лариса Сарган.
 
Досудове розслідування встановило, що росіянин незаконно перетнув український кордон, вступив до лав терористичної організації «ДНР» і воював на її боці.
 
Вперше суд арештував Кімаковського у 2015 році. Обвинувальний акт стосовно його злочинної діяльності скерували до суду, але в ході судових слухань, 18 травня 2018 року, Красноармійський міськрайонний суд скасував цей запобіжний захід та звільнив чоловіка з-під варти.
 
Незгодна з рішенням прокуратура направила до суду клопотання про його повторний арешт, який суд задовольнив.
 
Чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.