Снаряди летять у селища: окупанти на Донбасі знову гатили по мирних жителях

05.06.2018
У районі проведення Операції об’єднаних сил російсько-окупаційні війська не вгамовуються.
 
У неділю 3 червня 27 разів порушили режим припинення вогню, з них чотири рази відкривали вогонь iз важкого озброєння — артилерії калібром 122 мм та мінометів калібром 120 мм і 82 мм, повідомляє прес-центр ООС.
 
Найактивнішi бойові дії тривали в районах населених пунктів Авдіївка, Новотороїцьке, Гнутове, Лебединське.
 
Окупанти продовжують грубо порушувати норми міжнародного гуманітарного права. Ввечері, близько 21:00, iз гармат калібру 152 мм обстріляли Талаківку.
 
Терористи випустили по селищу міського типу щонайменше три снаряди. На щастя, постраждалих немає. Дані щодо руйнувань уточнюють. 
 
Як зазначається, підрозділи Об’єднаних сил вели активну оборону та давали адекватну відповідь по всій лінії зіткнення.
 
Під час бойових дій минулої доби у складі Об’єднаних сил втрат немає. За даними розвідки, противник поніс втрати: одного окупанта знищено.
 
Обстановка на лінії зіткнення, на жаль, залишається без змін. Першого дня тижня близько 04:30 противник застосував 82-мм міномети в районі населеного пункту Зайцеве і на провокаційні дії «отримав адекватну відповідь».
 
Під час бойових дій 2 червня отримали поранення та були госпіталізовані троє українських військових. 
 

ГЕРОЯМ — СЛАВА! 

В обласній клінічній лікарні Мечникова в Дніпрі уночі на 1 червня помер військовий ЗСУ, який перед тим урятував на Донбасі свою доньку.
 
Про це першим повідомив головний лікар госпіталю Сергій Риженко. Старший сержант 57-ї бригади Микола Метлінський, 48 років — із Кропивницького.
 
Дочка Ярослава, санінструктор військової частини. 25 травня вони потрапили під обстріл. Міна вибухнула за три метри від них.
 
Щоб урятувати доньку, батько своїм тілом накрив її. Трагедія сталася біля селища Нікольське під Маріуполем, яке розташоване в тилу українських військ. Того ж дня обох доставили у лікарню в Дніпрі.
 
Уночі всі кращі реаніматологи на чолі з Ігорем Йовенком чотири рази запускали серце бійця з важким осколковим пораненням голови, який до цього переніс кілька операцій. Але вирвати його з обіймів смерті так і не вдалося.