У Черкасах на семиметровій висоті встановили повітряну скульптуру скрипальки

23.05.2018
У Черкасах на семиметровій висоті встановили повітряну скульптуру скрипальки

Біля черкаської філармонії «літає» скрипалька. (Фото надане прес-службою Черкаської міської ради.)

У Черкасах встановили нову й доволі екзотичну та унікальну скульптуру.
 
Біля обласної філармонії, це в самісінькому центрі міста, у небо урочисто й під звуки симфонічного оркестру підняли 150-кілограмову скрипальку. Вона зависла у повітрі біля обласної філармонії на семиметровій висоті. 
 
Вага бронзової фігурки, яка зручно вмостилася на натягнутому в повітрі тросі зі скрипкою у руках, півтора центнера, а висота — півтора метра. Трос тягнеться від стіни філармонії і до спеціального опорного стовпа. 
 
Як тримається на тросі скрипалька — це таємниця скульптора і спонсорів. Але, кажуть, вона не впаде і є абсолютно безпечною та надійною. Цей проект пройшов усі необхідні перевірки.
 
Правда, якщо буде вітер, то скрипалька трішки розгойдуватиметься в повітрі.
 
Повітряну скульптуру її автор, столичний скульптор Олександр Лідаговський, назвав  «Високою нотою» і виготовляв півтора року. А ідею запропонували самі черкащани, запозичивши її у польського Гданська, де вже літає повітряний рибалка. 
 
За словами скульптора, «Висока нота» допомагатиме людям відвести очі від асфальту, поглянути в небо і відірватись від життєвих справ та замислитись про прекрасне.
 
Рішення  про встановлення такого незвичайного елемента благоустрою біля черкаської обласної філармонії міськвиконком прийняв ще в грудні минулого року.
 
Ініціаторами  та спонсорами цього проекту стали місцеві кампанії  ТОВ «Сатурн-Холдинг» і ГК «Укравіт».
 
Як наголошує міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, встановлення повітряної скульптури — це приклад соціально орієнтованого бізнесу, який прозоро працює, забезпечуючи людей роботою, гідною заробітною платою, сплачуючи всі податки, а ще — втілює у життя такі цікаві мистецькі проекти, які стають окрасою і міста, і Шевченкового краю.