Боєць ЗСУ втік до бойовиків через борг у кілька десятків тисяч гривень

04.05.2018
Український військовий зрадив присягу й Батьківщину, коли самостійно залишив бойову позицію й перетнув лінію зіткнення поблизу селища Широкине Донецької області через борги в кілька десятків тисяч гривень.
 
Сталося це минулої середи, але бойові побратими зрадника спочатку вважали, що він потрапив у полон чи зазнав поранень, i наполегливо шукали його вздовж лінії фронту. Утiм марно.
 
Вже у четвер прес-центр Об’єднаних сил повідомив, що зрадник утік до бойовиків терористичної «ДНР». 
 
«Скориставшись обстрілом сусіднього взводного опорного пункту російсько-терористичними військами, військовослужбовець зник iз поля зору товаришів i перетнув лінію зіткнення», — йдеться у повідомлені.
 
У прес-центрі з посиланням на розвідку зазначають, що «спецслужби російсько-терористичних військ наразi проводять «підготовку» та примушують військовослужбовця до публічного інтерв’ю з метою дискредитації Об’єднаних сил i бригади морської піхоти».
 
Командування Об’єднаних сил наголошує на незворотності покарання для зрадників i додає: «Об’єднані сили виконують бойові завдання лише у відповідності до законодавства України та норм Міжнародного гуманітарного права». 

ДО РЕЧІ 

Бойовики 22 рази обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі впродовж минулої середи. Внаслідок цього травмовано трьох військовослужбовців, повідомляє прес-центр Об’єднаних сил.
 
Напередодні ворог гатив iз гармат калібру 152 мм по селищу Троїцьке на Світлодарській дузі. 
 
«Упродовж минулої доби, 2 травня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася незмінною. Бойові дії тривали переважно на Авдіївському та Маріупольському напрямках. Українські підрозділи вели активну оборону. Противник 22 рази застосував артилерію та міномети», — йдеться у звіті.
 
У прес-центрі наголошують: «За даними розвідки, впродовж минулої доби втрати живої сили противника — четверо поранених. Українські воїни не перешкоджали їхнiй евакуації».