Загострення з «Градом»: за добу поранено вісьмох захисників України, ще трьох травмовано

27.04.2018
ТЗагострення ситуації внаслідок дій бойовиків окупаційних адміністрацій РФ на лінії зіткнення на сході України відбулося 25 квітня.
 
Окупанти під час обстрілів оборонних позицій ЗСУ застосовували реактивні системи залпового вогню «Град», танки, артилерію та міномети.
 
«Унаслідок потужних ворожих обстрілів загиблих серед українських військовослужбовців немає, але восьмеро захисників отримали поранення, ще троє — бойове травмування. Усіх військових доставлено до медичних закладів, де їм надається кваліфікована медична допомога», — сказав у четвер речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Максим Праута.
 
За його словами, стан здоров’я трьох поранених бійців — середньої важкості, інших восьмох захисників України — задовільний.
 
У штабі АТО припускають, що масовані провокаційні обстріли опорних пунктів ЗСУ з боку російсько-окупаційних військ пов’язані зі зміною формату операції на сході України.
 
Ворог продовжує застосовувати заборонене Мінськими угодами озброєння. Зокрема, на луганському напрямку з реактивних систем залпового вогню, а також 152-міліметрової артилерії, мінометів калібру 120 мм та озброєння танка агресор обстріляв укріплення ЗСУ поблизу Новолуганського. Також 152-міліметрову артилерію та 82-міліметрові міномети противник застосував поблизу Світлодарська.
 
Ворог стріляв під Луганським та Новгородським, Зайцевим, Троїцьким; вели вогонь по оборонцях Новозванівки і Новоселівки, Малинового.
 
На донецькому напрямку із заборонених 120-мілімітрових мінометів та гранатометів стріляли по позиціях захисників Верхньоторецького, Шахти «Бутівка», Водяного та Гнутового.Також із мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї окупанти відкривали вогонь по захисниках Авдіївки. 
 
З озброєння БМП стріляли під Талаківкою, Богданівкою і поблизу Шахти «Бутівка», з гранатометів — біля Кам’янки, з великокаліберних кулеметів — поблизу Павлополя, Гнутового, Славного, Красногорівки, Невельського, Верхньоторецького та Пісків. У районі Талаківки та Гнутового ворог задіяв протитанковий ракетний комплекс.