Під Бахмутом ворог планує провокацію проти місії ОБСЄ

18.04.2018
За добу 16 квітня російсько-окупаційні війська здійснили 52 обстріли позицій сил АТО, при цьому й надалі застосовуючи озброєння, заборонене Мінськими угодами. Про це повідомляють у прес-центрі штабу АТО.
 
На луганському напрямку із забороненої 152-мм i 122-мм артилерії, мінометів та гранатометів бойовики вели вогонь по наших позиціях поблизу Зайцевого. Ворожі БМП та гранатомети працювали по українських укріпленнях під Луганським, гранатомети — неподалік Кримського, а великокаліберні кулемети — в районі Станиці Луганської та Новолуганського.
 
На Донецькому напрямку із заборонених 120-мм та 82-мм мінометів, озброєння БМП та великокаліберних кулеметів ворог обстріляв захисників Пісків. Із гранатометів різних систем та стрілецької зброї противник відкривав вогонь по оборонцях Водяного, Мар’їнки, Верхньоторецького, Авдіївки, Шахти «Бутівка», Гнутового, Кам’янки, Новотроїцького та Широкиного. 
 
Крім цього, агресор застосував бронетранспортери по наших укріпленнях неподалік Водяного, озброєння БМП — біля Талаківки та Гнутового, великокаліберні кулемети — в районі Лебединського, Мар’їнки, Талаківки, Пищевика та Павлополя. Під обстріли зі стрілецької зброї потрапили захисники Невельського та Опитного.
 
Від ворожого вогню загинув один український воїн. Троє військових зазнали поранень, ще двоє — отримали бойове травмування. 
 
Тим часом українська розвідка з’ясувала, що найближчим часом бойовики планують чергову провокацію проти представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.
 
Чергові сили протиповітряної оборони противника, зокрема на бахмутському напрямку, отримали дозвіл на знищення безпілотних літальних апаратів ОБСЄ. «При цьому противник отримав вказівку враховувати траєкторію польоту БПЛА ОБСЄ та розташування позицій сил АТО, аби після ураження безпілотника перекласти відповідальність за його знищення на українських військових», — iдеться в повідомленні розвідки штабу АТО.