Бойовики не припиняють порушувати «Великоднє перемир’я»: загинув один український воїн

03.04.2018
Упродовж трьох днів «Великоднього перемир’я» російсько-окупаційні війська тричі обстріляли безпілотні літальні апарати СММ ОБСЄ, коли ті перевіряли, чи відводять терористи техніку та озброєння з лінії розмежування. Про це повідомляє українська сторона СЦКК.
 
Поблизу Мінусинська, де бо­йовики облаштували своєрідний «полігон», безпілотник збили. Утiм представники місії встигли задокументувати в цьому районі переміщення колони техніки у складі 10 одиниць БМП.
 
Попри це, представники місії заявили, що планують відкрити нові передові патрульні бази на території самопроголошеної «Донецької народної республіки», в тому числі на прикордонних ділянках із Росією. Щоправда, Донецьк досі не підтвердив, що підтримує таку ініціативу.
 
«Ми плануємо відкривати нові передові патрульні бази у двох районах поблизу лінії зіткнення, наприклад, у Докучаєвську, там, де нам надають підтримку збройні формування. Але ми також плануємо відкрити передові патрульні бази поблизу неконтрольованих ділянок кордону з Російською Федерацією в таких населених пунктах, як Новоазовськ та Амвросіївка», — заявив перший заступник глави СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, передає «Інтерфакс-Україна». 
 
Тим часом від п’ятниці бойовики російсько-окупаційних військ здійснили 81 обстріл українських позицій. Унаслідок ворожого вогню троє українських бійців отримали поранення.
 
Найтривожнiше було під час Вербної неділі. На Луганському напрямку противник із заборонених 120-мм мінометів, а також iз гранатометів і великокаліберних кулеметів обстрілював наші укріплення поблизу Луганського.
 
З 82-мм мінометів ворог гатив по Троїцькому, зі стрілецької зброї — в районі Станиці Луганської.
 
На Донецькому напрямку з 82-мм мінометів окупанти чотири рази відкривали вогонь по українських опорних пунктах в Авдіївці, поблизу Пісків, Широкиного та Шахти Бутівка.
 
Гранатомети різних систем працювали по захисниках Авдіївки, Шахти Бутівка, Старогнатівки, Павлополя та Водяного.
 
Великокаліберні кулемети ворог застосував у районі Кам’янки, Гнутового, Водяного та Опитного, а поблизу Павлополя вели снайперський вогонь.
 
Зі стрілецької зброї противник обстрілював наші укріплення неподалік Авдіївки, Талаківки, Верхньо­торецького та Водяного. 
 
За час цього псевдоперемир’я українська сторона зазнала втрат. 30 березня під час виконання бойових завдань один український військовослужбовець загинув, троє воїнів отримали поранення.