На Донбасі бойовики відновили інтенсивні обстріли

27.03.2018
Від п’ятниці бойовики почали збільшувати кількість обстрілів на передовій. Наймасштабніший обстріл із часу оголошення чергового перемир’я від 5 березня бойовики здійснили у неділю, 25 березня. Російсько-окупаційні війська 44 рази відкривали вогонь по українських позиціях.
 
На Донеччині із заборонених Мінськими домовленостями 120-міліметрових мінометів агресор обстріляв наші оборонні укріплення в Опитному, Лебединському та Широкиному, а з мінометів 82-го калібру й танку вів вогонь поблизу Пісків.
 
Також 82-міліметрові міномети ворог застосував по оборонцях Талаківки, гранатомети різних систем — по захисниках Авдіївки, Богданівки, Новотроїцького, Водяного, шахти Бутівка, а великокаліберні кулемети — по наших позиціях у районі Верхньоторецького та Павлополя. Із БМП окупанти вели вогонь по силах АТО поблизу Гнутового, а зі стрілецької зброї — неподалік шахти Бутівка, Кам’янки, Мар’їнки та Красногорівки.
 
На Луганському напрямку традиційно було тихіше — зафіксовано 2 обстріли наших позицій в Новгородському та поблизу Троїцького.
 
Унаслідок ворожого вогню один український захисник загинув. Один воїн отримав бойову травму — його госпіталізували.
 
Напередодні, 24 березня, один український боєць отримав поранення несумісні з життям. За офіційною інформацією, це сталося внаслідок необережного поводження з боєприпасами. Поранень зазнав ще один військовий. Обставини інциденту з’ясовують. Суботнього дня російсько-окупаційні війська здійснили 13 обстрілів позицій українських захисників. Неспокійно було як на Донецькому, так і на Луганському напрямках.
 
Ще днем раніше спостерігачі СЦЦК зафіксували, що вогонь із мінометів 120-го калібру вівся по цивільній інфраструктурі Авдіївки. У результаті — боєприпаси зруйнували дачні будинки мирних мешканців. На щастя, ніхто з місцевих не постраждав.