Олександр Ройтбурд призначений директором Одеського художнього музею (фото)

21.03.2018
Олександр Ройтбурд призначений директором Одеського художнього музею (фото)

Максим Степанов представляє Олександра Ройтбурда в Одеському художньому музеї.

Голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов підписав розпорядження про призначення відомого художника Олександра Ройтбурда директором обласної комунальної установи "Одеський художній музей" і уклав з ним відповідний контракт.

 

Про це повідомляють ЗМІ Одеси у понеділок.

 

У будівлі музею Степанов представив трудовому колективу Ройтбурда на посаді директора, згідно з рішенням державної конкурсної комісії від 6 грудня 2017 року про визначення переможця конкурсу на заміщення вакантної посади директора музею.

 

Контракт з Олександром Ройтбурдом підписаний на 5 років.

 

Після цього Степанов і Ройтбурд дали брифінг для журналістів.

 

 

Ройтбурд також оприлюднив заяву про свої перші кроки на посаді директора художнього музею. Митець розповів, що не збирається вішати в музеї "порнографію".

 

Музей залишиться сімейним та туристичним об'єктом. За словами Ройтбурда, спершу треба зайнятись ремонтом палацу Потоцьких, усунути протікання даху, встановити клімат-контроль, зробити нормальне освітлення.

 

При музеї також створять громадську та опікунську ради, куди увійдуть відомі діячі культури.

 

Під час представлення колективу музею нового керівника, до цього закладу прибули шість  депутатів -"опоблоківців", які висловили незгоду з рішенням голови Одеської облдержадміністрації.

 

Однак їхні виступи зааплодували присутні в залі, висловивши таким чином несприйняття позиції частини депутатів Одеської обласної ради.

 

Степанов заперечив, заявляючи, що все зроблено згідно з чинним українським законодавством. Українські діячі культури та музейники теж підтримали художника.

 

Користувачі соцмереж також обурюються, що усі пристутні, включно з «губернатором», вдягнули в музеї бахіли на взуття, тоді як «опоблоківці» не зробили цього і ходили по цінному паркету Потоцьких у брудному, мокрому взутті.

 

"Я такі баталії, які відбуваються після перемоги Ройтбурда на конкурсі, бачила лише під час одеських мерських виборів. Ройтбурд не вписується в рамки, він не зрозумілий, успішний і точно не буде залежати від влади так, як вона того прагне", – написала журналістка та відома одеська блогерка Зоя Казанжи.

 

Як повідомляла «УМ», відомий художник Олександр Ройтбурд виграв конкурс на посаду директора Одеського художнього музею ще наприкінці 2017 року, проте депутати облради 14 березня так і не проголосували за його кандидатуру.

 

Тоді у ситуацію втрутився губернатор області Максим Степанов. 19 березня він призначив керівником музею Олександра Ройтбурда і представив його колективу.