У Мистецькому арсеналі триває виставка «Flashback. Українське медіа-мистецтво 1990-х»

16.03.2018
У Києві, у Мистецькому арсеналі, проходить виставка «Flashback. Українське медіа-мистецтво 1990-х», яка стала продовженням серії проектів, присвячених історії сучасного мистецтва нашої країни. Власне, медіа-арт зародився у світі не так давно, у 1960-ті.
 
Під цією назвою розуміють загалом усі жанри сучасного мистецтва, які використовують комп’ютерні технології.
 
Проект у стінах Мистецького арсеналу демонструє розвиток цього напрямку на теренах незалежної України. Кураторами виставки стали Олександр Соловйов і Соломія Савчук.
 
«Прийшло розуміння того, що 90-ті вже стали історією. Настав час аналітичних, а не просто рефлексивних оцінок, час перегляду сформованих стереотипів і схем. Проте це повернення в 
90-ті має градацію, близьку саме до Flashback як спалах у яскравих спогадів минулого, до того, що в кінозйомці відоме як «зворотний кадр», — констатує Олександр Соловйов.
 
Виставка складається з різних смислових і типологічних частин, таких як соціальний час, візуальна експозиція, про кіно, відеодокумент, медіа-інсталяція.
 
Представлені роботи багатьох митців, що експериментували у царині медіа-арту: Akuvido (Віктор Довгалюк, Ганна Куц), Василь Бажай, Андрій Блудов, Андрій Бояров, Олександр Верещак, Гліб Вишеславський, Анатолій Ганкевич, Тетяна Гершуні і Різі Горовіц, Олег Гнатів, Олександр Гнилицький, Наталія Голиброда, Ігор Гусєв, Дмитро Дульфан, Маргарита Зінець, Володимир Єршихін, інші. 
 
«Насамперед, цікавим є розширення середовища існування нашої свідомості, надання йому нових ступенів свободи, рухливості та гнучкості», — переконана Соломія Савчук.
Виставка триватиме до 6 травня.