Олександр Пономарьов у комедії «Сотка» зіграв мера Одеси

02.03.2018
Олександр Пономарьов у комедії «Сотка» зіграв мера Одеси

«Співаючий» мер Одеси у «Сотці» — Олександр Пономарьов. (Фото надане B&H film distribution.)

Цього тижня стартував прокат одеської валютної комедії «Сотка».
 
Хто б з нас не хотів, щоб у його кишенях ніколи не закінчувались купюри?! Головний герой нової вітчизняної комедії «Сотка» точно знає, для чого йому бажана валюта.
 
Леопольд — типовий невдаха. Розповідає всім, що має купу грошей та успішний бізнес, а насправді має у власності лише дірку в шкарпетках і борги.
 
Проте все життя мріє про мільйон доларів і своє перше кохання — Ангеліну, яку зіграла Ієва Андрієвайте. 
 
Й ось якимось дивом герой отримує від одного не зовсім тверезого іноземця піджачок, у кишені якого ніколи не закінчуються стодоларові купюри.
 
Проте у піджака є володар — дуже серйозний чоловік, який прагне повернути собі цю унікальну річ за будь-яку ціну. Тож на Леопольда чекають не лише мільйони, а й великі неприємності.
 
«Було трохи складно зніматись у футболці або навіть у спідньому, коли на вулиці ще холодно і всі поруч у кофтах і куртках стоять», — розповідає Євген Капорін, який зіграв головну роль.
 
Також, сміючись, згадує: «Була така сцена, коли я босоніж по траві йшов і мав вступити у помічене собачкою місце. Ми разів десять перезнімали. А знаєте що найцікавіше? Вона навіть у фільм не потрапила!».
 
Його кращим другом за сценарієм став молодий актор театру Микита Биканов, який зазначив, що для нього не просто було зіграти деякі сцени.
 
Особливо незручно  почувався поруч зі стриптизеркою. І навіть згадуючи про це, актор трохи зніяковів. 
 
Перевтілився для стрічки і співак Олександр Пономарьов, який зіграв «співаючого» мера Одеси. Його колеги по майданчику розповідають, що цiкаво було спостерігати, як окуляри співака перефарбовують у червоний колір, а його самого перевдягають у малу за розміром сорочку, яку ще й розрізали на спині. 
 
У фільмі також знімались: Дмитро Цинковський, Михайло Богдасаров, Нікіта Тарасов, Катерина Кістень, Микита Биканов, Олексій Смолка та інші. Режисером і продюсером став Олександр Бєляк.
 
Зйомки стрічки розпочалися символічно — першого квітня у столиці гумору  Одесі. У цьому ж місті відбуваються всі події фільму.
 
Робота над фільмом тривала рік і два місяці. Хоча зйомки завершилися менш ніж за місяць, вже 25 квітня. 
 
Стрічка має вікове обмеження: 16+. Це зумовлено тим, що у кадрі декілька разів з’являються частково оголені жінки, а також є відверті сцени.
 
Тому з дітьми «Сотку» дивитись не радять.
Бюджет фільму продюсер не повідомив. Лише сказав, що вклав у нього чимало власних коштів.
 
Сама ідея створення стрічки зародилася ще у 2012 роцi. Планувалось зняти серіал. Олександр Бєляк зазначив iз цього приводу: «Фільм вміщує у собі більше динаміки. Ми можемо показати багато подій у малий проміжок часу. Тому вирішили знімати саме в такому форматі».
 
Під час роботи над однією зi сцен на знімальному майданчику з’явився справжній крадій. Він декілька разів намагався поцупити реквізит — коробку з фальшивими доларами.
 
Розповідають, що злодій був настільки впертий, що повертався декілька разів. 
 
Оцінити валютну комедію «Сотка» зможуть також глядачі Білорусі та Казахстану. Цілком можливо, що фільм стане конкурентом комедії Олега Борщевського «Dzidzio Контрабас», яка мала неабиякий успіх у глядачів вітчизняних кінотеатрів.