На Донбасі залучають в окупаційні війська чоловіків до 45 років

31.01.2018
Українська віськова розвідка повідомляє, що командування російсько-окупаційних військ проводить на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) примусовий призов на «військову службу» чоловіків віком до 45 років.
 
Як уточнив речник Міноборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк, такий «призов»  відбувається з метою доукомплектування підрозділів російсько-окупаційних військ до штатної потреби. 
 
«На виконання цього рішення працівники «військкоматів» на тимчасово окупованих територіях здійснюють пошук осіб, акцентуючи увагу на категорії юнаків, які взагалі не проходили військову службу», — додав пан Гуцуляк.
 
Водночас на самій лінії фронту спостерігалася минулої доби відносна тиша.  За даними Міноборони, внаслідок бойових дій не загинув і не був поранений жоден український військовослужбовець.
 
Мало того, впродовж минулого понеділка зафіксовано лише один прицільний обстріл позицій українських військових, що відбувся на донецькому напрямку: в ніч на вівторок ворог упродовж 45 хвилин вів прицільний обстріл iз гранатометів різних систем та іншої стрілецької зброї в бік захисників поблизу Кам’янки.
 
Як повідомляє прес-центр штабу АТО, на інших ділянках української оборони порушень режиму припинення вогню не спостерігалося. Ситуація під контролем ЗСУ.