Доньці та батькам убитої Ірини Ноздровської надали охорону

05.01.2018
Резонансне вбивство правозахисниці Ірини Ноздровської, без перебільшення, сколихнуло навіть чимало iнших країн і тепер є справою честі для правоохоронців, аби його розкрити в стислі терміни.
 
Як запевнив під час селекторної відеонаради перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, до розкриття цього зухвалого вбивства залучені найкращі фахівці розшуку та кримінального блоку.
 
«Ставлю завдання Національній поліції та Головному слідчому управлінню — створити координаційний штаб, задіяти найкращих фахівців. Максимально організувати роботу розкриття тяжкого злочину фахівцями Департаменту карного розшуку та слідчих, — сказав, зокрема, пан Яровий. — І якщо потрібні спеціалісти з інших областей — ми негайно їх викличемо».
 
Заступник міністра також додав, що наразі необхідно негайно «налагодити взаємодію» між департаментами поліції, громадськими активістами та ЗМІ стосовно розслідування цього злочину.
 
За його словами, слідче управління постійно взаємодіє з Генпрокуратурою.
 
У свою чергу, глава поліції Київської області Дмитро Ценов розповів журналістам, що доньці та батькам убитої юристки Ірини Ноздровської надали охорону.
 
Дмитро Ценов запевнив, що зробить усе можливе, щоб знайти ­вбивць: «Ми будемо працювати у стислі строки... Я зроблю все, щоб даний злочин був розкритий, — наголосив він i додав: — Зараз я призначив службове розслідування, вивчають усі матеріали, всі звернення Ірини у справі про вбивство її сестри».
 
Глава поліції Київської області взяв цю справу на особистий контроль. Після зустрічі з групою активістів Дмитро Ценов заявив, що у справі розслідування вбивства юристки Ірини Ноздровської є деякі зрушення: «Встановлено останні години життя Ірини. Експертиза показала, що Ноздровська померла за дві-три доби до того, як знайшли її тіло. Є численні тілесні ушкодження, поранення гострим предметом».
 
Було також встановлено, що смерть жінки настала саме внаслідок колото-різаних ран шиї, а не через утоплення, хоча, нагадаємо, знайшли її саме у водоймі, та ще й роздягненою.
 
Версія зi зґвалтуванням відпала, бо його не було — це також з’ясувала судово-медична експертиза.
 
Нагадаємо, що Ірина Ноздровська упродовж двох років займалася справою своєї сестри Світлани Сапатинської, котра загинула під час ДТП. — Правозахисниця зникла 29 грудня, а її понівечене тіло знайшли 1 січня.
 
Ірина Ноздровська працювала у команді нардепа від групи «Відродження» Антона Яценка. І отримувала від нього погрози. Відповідне відео 4 січня поширив журналіст Андрій Дзиндзя. На відеозаписі — телефонна розмова між Ноздровською і дружиною нардепа Людмилою Кравчук.