У Мінську домовились про обмін полоненими до новорічних свят

01.12.2017
У Мінську домовились про обмін полоненими до новорічних свят

Бойовики тривалий час не проводили обмін полоненими. (Фото з сайта gs-img.112.ua.)

Ворог дещо зменшив кількість обстрілів позицій ЗСУ в останні дні. Так, минулої середи бойовики лише 18 разів порушили перемир’я на всій лінії розмежування, тоді як у вівторок таких обстрілів було 27.
 
 
Як  повідомляє прес-центр штабу АТО, ворог провів сім мінометних обстрілів оборонних укріплень сил АТО та загалом випустив близько півсотні мін.
 
 
На луганському напрямку найгарячіше було на Світлодарській дузі – противник неодноразово вів вогонь зі 120 та 82-міліметрових мінометів, гранатометів, зенітних установок та озброєння БМП по захисниках Луганського.
 
 
На донецькому напрямку під гранатометний вогонь противника потрапили околиці Авдіївки, з легкого піхотного озброєння загарбники провокували українських воїнів на підступах до Красногорівки.
 
 
За необхідності військовослужбовці сил АТО давали ворогу жорстку відповідь зі стрілецької зброї та гранатометів, додають у штабі. 
 
Водночас на переговорах у Мінську сторони конфлікту на Донбасі домовились про формат обміну полоненими.
 
Як повідомила речниця представника Києва на переговорах Леоніда Кучми Дарка Оліфер, сторони також домовились «у найстисліші терміни» узгодити процедуру та дату обміну, виходячи з прагнення виконати цей обмін до новорічних та різдвяних свят. 
 

ДО РЕЧІ

Радник президента, помічник міністра оборони Юрій Бірюков наголошує, що у 2017 році українським військовим вистачає зимової форми з великим запасом.
 
За його словами, в цьо­му році «було правильно зроблено планування, не було ніяких пертурбацій всередині Міністерства оборони, тендерних комітетів та департаментів держзакупівель».
 
Також радник Президента повідомив, що в наступному році 89 військових частин планують перевести на нову систему харчування.