Парламентський комітет підтримав законопроект радикалів «Купуй українське, плати українцям!»

17.11.2017
Парламентський комітет підтримав законопроект радикалів «Купуй українське, плати українцям!»

Олег Ляшко хоче, щоб державні замовлення отримували українські виробники.

Документ, авторами якого є народні депутати Олег Ляшко та Віктор Галасюк, спрямований на підтримку національного виробника.
 
 
Суть його полягає в обов’язковому врахуванні місцевої складової при державних закупівлях.
 
 
Як наслідок — українські, а не закордонні компанії отримуватимуть держзамовлення, і українці матимуть роботу і гідну зарплату, наголошують представники Радикальної партії.
 
 
Airbus уклав історичну угоду на 50 мільярдів доларів про виготовлення 400 літаків. Я хочу, щоб і наші підприємства «Антонов», «Мотор Січ», Харківський тракторний завод, Львівський автобусний завод  укладали такі історичні угоди. Натомість, у нас київська влада майже за 2 мільярди бюджетних коштів купила польські трамваї, бо львівська фірма програла польській у тендері з різницею у тисячу гривень! І якби ж то польські трамваї були, а то російські з Уралу через Польщу постачатимуть в Україну!» — обурився Ляшко на комітеті.
 
Народний депутат наголосив, що чимало товарів Україна здатна виробляти сама і, купуючи їх за кордоном, ми даруємо іншим країнам робочі місця, інвестиції та податки.
 
«Звісно, не так просто буде протистояти лобістам закордонних компаній, коли справа дійде до ухвалення документа в сесійній залі. Навіть представник Міністерства економічного розвитку висловився проти нашого закону, бо вони там звикли торгувати «родіной» та національними інтересами. А ми закликаємо торгувати українською продукцією! Ми хочемо створювати робочі місця для українців, а не для іноземців. Змусимо владу поважати національного виробника!» — запевнив лідер РПЛ.
 
Співавтор документа Віктор Галасюк додав, що завдяки ініціативам радикалів національні виробники отримають нові ринки збуту, а держбюджет — десятки мільярдів гривень.
 
«Представник Міністерства економіки виступив проти нашого законопроекту. Така позиція уряду мене шокувала. Бо революційна стратегія, яку ми пропонуємо, вигідна країні, а також відповідає всім міжнародним домовленостям України в рамках СОТ, Асоціації з ЄС та іншим. Проблема, думаю, в тому, що деякі представники влади працюють не в інтересах країни, а у власних інтересах. Але ми заженемо за Можай тих, хто проти підтримки українських виробників», — наголосив Галасюк.