Щит для серця: які продукти варто щодня вживати чоловікам

14.11.2017
Щит для серця: які продукти варто щодня вживати чоловікам

Банани дуже корисні для чоловіків! (Фото з сайта BBC.com.)

Тривожна тенденція: кількість захворювань на рак і серцево-судинні недуги серед чоловіків у віці до 35 років дедалі зростає.
 
 
На думку лікарів, це пов’язано з темпом життя у великому місті, хронічними стресами, фінансовою кризою. А також шкідливими звичками, проблемами в особистих стосунках.
 
 
І, звісно ж, — незбалансованим харчуванням. 
 
 
Багатьом недугам можна запобігти, якщо збагатити раціон певними продуктами, переконані медики.
 
Скажімо, чудовий вплив на здоров’я представників сильної статі мають морепродукти.
 
 
Ідеться не тільки про так звані афродизіаки — продукти, що сприяють потенції. Устриці, мідії, кальмари, креветки багаті білком і мікроелементами, зокрема цинком, який запобігає розвитку раку простати. Цинк є також у яловичині і бобових. 
 
Дуже бажана в раціоні риба, особливо жирні її сорти. Лосось, тунець, скумбрія, оселедець, форель, сьомга містять омега-3 жирні кислоти, які допомагають знизити рівень холестерину, запобігти раку простати, а також стимулюють кровообіг, покращують роботу серця та імунної системи. 
 
Лікарі радять залучати до раціону капусту броколі. Вона містить речовини, що захищають організм від вільних радикалів, які провокують розвиток онкологічних недуг.
 
Броколі багата вітаміном С, бета-каротином, калієм і сульфорафаном, який має сильний протипухлинний вплив. Дослідники Гарвардського університету довели, що 5 порцій овочів сімейства хрестоцвітних (до яких належить броколі) на тиждень знижують ризик розвитку раку сечового міхура на 50%.
 
І не ігноруйте банани. Їхня солодка м’якоть багата на калій, який украй необхідний для нормального функціонування нервової системи і серця. Регулярне споживання цих південних плодів допоможе знизити ризик серцевого нападу.