На Донбасі ворог суттєво збільшив кількість мінометних обстрілів

20.10.2017
Обстановка на східному фронті продовжує загострюватися щодня. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, ворог суттєво збільшив кількість вогневих провокацій та все частіше застосовував міномети різних калібрів.
 
Зокрема, більше половини від загальної кількості обстрілів припадало на донецький напрямок, де бойовики з мінометів калібру 82 міліметри декілька разів били по оборонцях Авдіївки.
 
Також під гранатометним вогнем окупантів опинились позиції сил АТО біля Луганського, Майорська, Кам’янки. 
 
Крім того, майже опівночі загарбники випустили понад 20 мін калібру 120 міліметрів на підступах до Троїцького.
 
На луганському напрямку ворог двічі застосовував 82-міліметрові міномети неподалік Новотошківського та Новозванівки, а із 120-міліметрових мінометів накривав позиції сил АТО у районі Кримського і Попасної. 
 
На маріупольському напрямку зафіксовано найменше обстрілів. 
 
«Загалом минулої середи незаконні збройні формування 53 рази порушили перемир’я. Сили АТО 31 раз вогнем у відповідь придушували активність окупантів. У результаті бойових дій двоє українських воїнів були поранені. Ще один військовий отримав поранення унаслідок підриву», — йдеться в повідомленні штабу АТО. 
 
«Протягом минулої доби ворог суттєво збільшив кількість мінометних обстрілів, загалом по позиціях сил АТО було випущено майже 100 снарядів», — додає речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.
 
Полковник уточнив, що троє захисників України зазнали поранень у результаті ворожих обстрілів на позиції «Шахта Бутівка» та в Пісках поблизу окупованого Донецька, ще один військовий отримав поранення унаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої в Павлополі на маріупольському напрямку. 
 

ДО РЕЧІ

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі у Мінську домовилась про розблокування пункту пропуску «Золоте» в Луганській області.
 
Як повідомила представник України в підгрупі з гуманітарних питань ТКГ Ірина Геращенко, КПВВ «Золоте» днями вже  відкриють.
 
«Важкий день. Але, сподіваюся, не даремний, бо люди на Луганщині чекають КПВВ у Золотому, й ми нарешті, через півтора року, дотиснули відкриття», — додала пані Геращенко.
 
За її словами, питання звільнення заручників просувається повільно, адже кількість їх постійно зростає, а домовитися з окупантами не вдається.
 
«Камінь спотикання — вимога амністії для «беркутівців» та інших персонажів, які не мають жодного відношення до Донбасу. Працюємо, щоб були добрі новини для родин наших заручників, поки що все йде важко, але рухаємося», — зазначила Ірина Геращенко.