На Донбасі подвоїлася кількість ворожих обстрілів: загинуло двоє бійців ЗСУ

19.10.2017
Російські окупанти та місцеві найманці вдвічі збільшили кількість обстрілів позицій ЗСУ та ділянок місцевості поблизу мирних населених пунктів на донецькому, луганському та маріупольському напрямках лише впродовж останніх трьох діб.
 
Як повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації, особливо напруженою залишається обстановка в районі населених пунктів Павлопіль, Водяне, Гнутове, Артемове, Мар’їнка, Зайцеве-Північне, Трьохізбенка та Новотошківка.
 
При цьому ворог уже не обмежується великокаліберними кулеметами чи гранатометами, а все частіше гатить iз мінометів калібру 82 і 120 мм.
 
Речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко підтвердив зростання кількості та потужності обстрілів iз боку терористів. Загалом упродовж минулого вівторка російсько-терористичні угруповання 44 рази обстрілювали позиції ЗСУ.
 
За даними штабу АТО, через загострення бойової обстановки ЗСУ й надалi зазнають втрат у запеклих боях із ворогом.
 
Зокрема, загинуло двоє захисників України та четверо отримали поранення впродовж минулого вівторка (нагадаємо, що в понеділок на Донбасі також загинуло двоє бійців ЗСУ). 
 
Зокрема, один iз воїнів загинув унаслідок ворожого мінометного обстрілу неподалік Зайцевого поблизу окупованого Донецька.
 
Ще один воїн загинув у бою поблизу Мар’їнки. Два бійцi отримали поранення, підірвавшись на міні. 
 
«На приморському напрямку противник розпочав обстріл наших укріплень зі стрілецької зброї в районі Мар’їнки. Українські воїни вогнем у відповідь примусили загарбників припинити провокації. У результаті цього протистояння загинув один наш захисник», — повідомили у прес-центрі штабу АТО подробиці бою під Мар’їнкою. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували, як бойовики розвантажували з тягачів шість танків невстановленого типу в районі окупованого села Зернове, за 70 км від окупованого Донецька.
 
Крім танків, команда СММ також бачила приблизно 18 бойових машин піхоти (БМП-2), які були оцінені як нові або відремонтовані, і ще 12 вантажівок військового типу.
 
Спостерігачі зафіксували наявність мін, зокрема на схід від Попасної, де раніше місія відзначала проведення робіт iз розмінування.
 
В окупованих районах, за межами відповідних ліній відведення, команда СММ помітила наявність шести реактивних систем залпового вогню (БМ-21 «Град», 122 мм) і 6 самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика», 122 мм).