Барвиста і соковита: смачна випічка з осінніх дарів

18.10.2017
Барвиста і соковита: смачна випічка з осінніх дарів

Морквяне печиво з родзинками. (Фото з сайта korupciya.com.)

Найлегше пекти також восени.
 
Яблука і груші ще такі соковиті, що аж просяться на якісь експерименти.
 
Ну і морква не пасе задніх, хоч і овоч, але у випічці б’є рекорди!
 
Яблучні пироги — це безкінечні кулінарні історії. Їх так багато, скільки, напевне, є кухонь, бо не спекти щось восени з яблуками просто неможливо.
 
До того ж випічка з яблуками ніколи не набридає, вона дуже смачна, а запах яблук із корицею має ще й заспокійливий ефект, ефект домашнього затишку. 
 
Тому печуть багато, рецептів безліч, як безліч і внесених коригувань господинь у ці рецепти.
 
Давайте спечемо відкритий яблучно-грушевий пиріг — чудовий десерт як для дорослих, так і для дітей. 
 
Потрібно 400 г борошна, 150 г цукру, пакетик розпушувача, 2 яйця, по 2 яблука і груші, 3 столові ложки меду, 150 г масла, 4 столові ложки води і дрібка солі. 
 
Масло розм’якшити і збити зі 100 г цукру. По одному вбивати яйця і продовжувати збивати.
 
Додати борошно, сіль та розпушувач і замісити тісто. Потім розкачати з нього корж товщиною до 5 мм, викласти у форму, зробити невисокі бортики.
 
Наколоти дно тіста виделкою. На водяній бані розтопити решту масла, цукор і мед, додати воду.
 
Сюди покласти нарізані пластинками яблука та груші і варити 5 хвилин. Вилити яблучно-грушеву суміш на корж.
 
Відправити майбутній пиріг у духовку (180 градусів) приблизно на 50 хвилин. Усе, залишається охолодити і порізати.
 
І цієї осені хочеться спекти щось новеньке і цікаве, опанувати новий рецепт.
 
Я хочу спробувати морквяне печиво з родзинками, яке вичитала на сайті Medfond: судячи з інгредієнтів, має бути дуже смачно.
 
Воно корисне і дієтичне, а чим солодша морквина, тим смачніші вийдуть ваші коржики.
 
Отож потрібно: морква — 100-120 г, цедра половини апельсина, 50 г вівсяного борошна, білок одного яйця, сода на кінчику ножа, 30 г родзинок і до чайної ложки оцту (для гасіння соди).
 
Моркву почистіть та помийте. Потріть її на дрібній тертці або подрібніть за допомогою блендера.
 
На дрібній тертці потріть також апельсинову цедру. Додайте в отриману масу яєчний білок, соду, гашену в оцті, та борошно.
 
Перемішайте і додайте розпарені родзинки. Вологими руками з отриманої маси сформуйте печиво і викладіть його на деко, застелене папером для випічки.
 
Поставте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте приблизно 25 хвилин.
 
Готово!
 
Такі приємні турботи на кухні про рідних, смачні обіди і духмяна випічка зроблять осінь бажаною порою року.
 
Смачного!