У Києві виступив внучатий племінник автора музики гімну «Як тебе не любити, Києве мій!»

22.09.2017
У Києві виступив внучатий племінник автора музики гімну «Як тебе не любити, Києве мій!»

Марія дель Мар Уманес та Максим Шамо. (Фото автора.)

У Музеї історії міста Києва виступив дует класичної музики Aedea.
 
 
Три роки тому його засновниками стали Марія дель Мар Уманес, лірико-колоритне сопрано з Іспанії, та Максим Шамо, піаніст із Німеччини.
 
 
Марія дель Мар Уманес народилася в Барселоні, де і почала навчатися вокалу.
 
 
Згодом переїхала до Нідерландів, де закінчила Королівську консерваторію Гааги і продовжила навчання в Італії. Пізніше вчилася в професора Рейчен Робінс у Німеччині.
 
 
Крім концертної діяльності пані Уманес здійснила свій оперний дебют у світовій прем’єрі опери Medea Тані Сікеліану в Амстердамі (Нідерланди).
 
Черговий оперний виступ Марії дель Мар Уманес відбудеться в Есені (Німеччина) у грудні — співатиме партії Титанії в «Королеві фей» Генрі Перселла.
 
Німецький піаніст українського походження Максим Шамо своє перше турне здійснив у 12-річному віці.
 
З часу навчання в Німеччині Максим зацікавився піснею і відтоді незмінно йде цією стежкою.
 
Він є внучатим племінником відомого Ігоря Шамо, автора музики гімну «Як тебе не любити, Києве мій!».
 
Свого часу Максим навчався у таких відомих професорів, як Лудгер Максзайн, Стафан Скейа, Роберт Левін, спеціалізувався в області класичної пісні в Ірвіна Гейджа, Малкольма Мартіно і, нарешті, у легенди пісенного піанізму Хельмута Дойча, який став його ментором.
 
— Мені особливо приємно радувати слухачів на батьківщині моїх предків, — говорить Максим Шамо. — Вірю, що мене тут почують ще не раз. Сподіваюсь, що і Марія дель Мар Уманес подарує українську пісню.
 
У програмі прозвучали класичні твори Франца Шуберта, Альбан Берга, Ріхарда Штрауса, Мануеля де Фалья, Енріке Гранадос, Фернандо Обрадорс.