Окупанти стріляють і влаштовують вибухи, щоб підставити ЗСУ — штаб АТО

15.09.2017
Дещо спокійніше стало в середу в районі проведення бойових дій, повідомляють у прес-центрі штабу АТО.
 
Водночас основна активність ворога, вже за типовою тактикою, була зафіксована у темну пору доби, після 18-ї години. 
 
Так, найбільш неспокійно було на Донецькому напрямку. Тут бойовики чотири рази відкривали вогонь із різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по наших позиціях на околицях Авдіївки.
 
Внаслідок одного з таких обстрілів близько 23-ї години отримав поранення один наш військовий. Він одразу був доставлений у найближчий військово-медичний госпіталь.
 
На даний момент стан його здоров’я задовільний. Крім того, наприкінці доби під ворожий вогонь потрапили українські укріплення поблизу Зайцевого, Кам’янки та двічі — у районі Пісків.
 
На Приморському напрямку російські найманці декілька разів били по наших опорних пунктах із гранатометів у районі Водяного, з озброєння БМП — біля Гнутового. А стрілецьку зброю і великокаліберні кулемети застосовували на підступах до Мар’їнки і Широкиного.
 
На Луганському напрямку ворог обстрілював позиції сил АТО з зенітної установки поблизу Кримського, а гранатомети противника працювали біля Станиці Луганської.
 
Загалом за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 25 разів відкривали вогонь по опорних пунктах української армії.
 
 У декількох випадках, коли обстріли противника несли пряму загрозу життю наших захисників, сили АТО у відповідь відкривали вогонь на ураження.
 
Додамо, що 13 вересня бойовики здійснили цілу низку збройних провокацій поблизу об’єктів цивільної інфраструктури вздовж лінії розмежування.
 
Зокрема, близько опівдня  було зафіксовано вибухи та хаотичний вогонь зі стрілецької зброї на непідконтрольній українському урядові території в районі Василівки, що поблизу н.п. Ясинуватої Донецької області, де розташовується водонасосна станція 1-го підйому Південно-Донбаського водогону.
 
Внаслідок вибухів обслуговуючий персонал станції був еваку­йований до безпечного місця.
 
Саме у цей час неподалік, на Донецькій фільтрувальній станції, що розташовується західніше н.п. Ясинувата, працювали спостерігачі СЦКК, які не підтвердили вихідні постріли з підконтрольної Україні території.
 
Зазначені вибухи, за даними об’єктивного контролю та спостерігачів, були оцінені як такі, що здійснювались бойовиками шляхом підриву боєприпасів дистанційним способом поблизу власних позицій.
 
Провокації такого характеру вчиняються бойовиками періодично вже впродовж останніх кількох місяців із метою залякування цивільного населення та створення враження щодо начебто існування «загрози» об’єктам цивільної інфраструктури з боку підрозділів Збройних сил України.