Ляшко провів перший урок у врятованій ним сільській школі на Чернігівщині

05.09.2017
Ляшко провів перший урок у врятованій ним сільській школі на Чернігівщині

Олег Ляшко особисто привітав школярів кількох шкіл Чернігівщини з 1 вересня.

Першого вересня лідер Радикальної партії Олег Ляшко завітав на свою рідну Чернігівщину, щоб привітати маленьких земляків із Днем знань.
 
 
Перший пункт візиту — Срібненська школа. «Вчіться добре вже з першого класу! Читайте книжки, гарно пишіть, кашу їжте та батьків слухайте!» — дав настанови Ляшко першачкам.
 
 
Під час урочистостей діти розчулили політика до сліз виконанням пісень про українських воїнів.
 
«На жаль, сьогодні дітей турбує не колір рюкзачка, а дорослі проблеми. Зроблю все, щоб наші діти жили в мирній країні!» — наголосив народний депутат. Окрім привітань, Олег Ляшко висловив слова подяки вчителям. «Знання і здоров’я — це ключові поняття для досягнення успіху. Тому молоді потрібно добре вчитися. А ми й надалі будемо боротися, щоб у вчителів i ваших батьків були нормальні зарплати та не піднімався б пенсійний вік», — заявив Олег Ляшко на лінійці.
 
Далі політик навідався до Понорівської школи, що в Талалаївському районі Чернігівської області.
 
Перший дзвоник цьогоріч тут пролунав завдяки старанням депутатів Радикальної партії.
 
Вони відстояли навчальний заклад, який хотіли цьогоріч ліквідувати через скорочення кількості школярів.
 
Привітати з подвійним святом понорівських дітлахів приїхав лідер РПЛ Олег Ляшко.
 
«Коли в селі не буде школи — не буде села, бо в селах залишатимуться самi пенсіонери. І згодом такі населені пункти, як Понори, залишаться тільки в історичних хроніках. А я хочу, щоб села в Україні процвітали. Для цього тут має бути молодь. Тому ми не дамо закрити школу в Понорах і боротимемося, щоб школи в Україні не закривали, як це робиться останні 26 років, а навпаки, відкривали», — підкреслив Ляшко.
 
Народний депутат розповів, який вихід знайшла його команда, аби дітей у сільських школах стало більше.
 
«Аби в селах були школярі, потрібно народжувати більше дітей. Це безперечний факт. Та один директор із цим не впорається. Треба йому допомогти. Ми знаємо як. У нас у країні в результаті російської агресії залишились без домівок два мільйони переселенців. Ми закликаємо їх їхати на Чернігівщину. Тут допоможемо і з житлом, і з роботою. А вони приводитимуть своїх діточок до шкіл, і таким чином ми не дамо їх закрити», — пояснив народний депутат.
 
Керівники школи та села на пропозицію погодилися.
 
До речі, подібний підхід минулого року застосували в селах Сосниччини та Борзнянщини. В результаті школи не закрилися і святкували цьогорiч День знань.
 
Перебуваючи на Чернігівщині, лідер Радикальної партії Олег Ляшко завітав i до Яблунівського інтернату, де навчався з 1-го по 6-й класи.
 
Політик привітав учнів iз початком нового навчального року та пройшовся територією рідної альма-матер.
 
«Спробував яблука з нашого саду — смачні, хоч і трошки не достигли, бо зимовий сорт. Згадую, коли я був малим, яблука не встигали достигати — ми їх обривали. А зараз ще висять!» — поділився спогадами народний депутат.
 
Олег Ляшко часто навідується до свого рідного навчального закладу. Його коштом в інтернаті нещодавно відкрили комп’ютерний клас, забезпечили технікою та інтернетом.
 
«Радий, що в моєму інтернаті все добре — новий комп’ютерний клас, кабінет польської мови, спортзал, у їдальні годують «до вiдвалу». Роблю все, щоб ці дітки навчалися в гідних умовах», — зазначив лідер РПЛ.
 
Політик переконаний: щоб якомога менше дітей було в подібних навчальних закладах, потрібно збільшувати доходи українців.
 
«Чимало родин не можуть своїх рідних дітей прогодувати, бо не мають роботи чи грошей. Тому, щоб в Україні більше брали в сім’ї дітей-сиріт, треба створити всі умови для їхніх батьків — піднімати зарплати та створювати робочі місця. Саме цим ми і займаємося», — підкреслив Ляшко.