ЗСУ можуть повернути на передову важке озброєння, якщо окупанти не припинять обстріли

16.08.2017
Уже декілька днів поспіль на підступах до Авдіївки практично не припиняються ворожі обстріли позицій ЗСУ. Місто знову стало найгарячішою точкою на східному фронті.
 
За даними штабу АТО, минулого понеділка з 18-ї години вечора і до опівночі російські окупанти фактично безперервно били по укріпленнях ЗСУ в районі промзони.
 
«Тут, окрім використання гранатометів і великокаліберних кулеметів, бойовики випустили щонайменше 10 мін калібру 120 міліметрів та 19 мін калібру 82 міліметри», — йдеться у повідомленні штабу АТО.
 
Крім того, на донецькому напрямку наприкінці доби під вогнем опинилися позиції ЗСУ неподалік Кам’янки та Луганського.
 
Загалом минулого понеділка окупанти 31 раз порушили перемир’я. Восьмеро українських військових отримали поранення.
 
Так, у результаті мінометного обстрілу українських укріплень у районі Верхньоторецького поблизу окупованої Ясинуватої п’ятеро українських бійців отримали поранення.
 
Ще один боєць зазнав поранень у Водяному і двоє у Гнутовому на маріупольському напрямку.
 
На кожен обстріл противника сили АТО відповідали щільним вогнем, який приборкував вогневі засоби противника. Утім бойовики не вгамовуються. 
 
Тенденція до загострення обстановки ворогом спричинила заяву штабу АТО, що хоча Збройні сили України суворо дотримуються Мінських угод, але спроможні підвести до лінії розмежування важке озброєння та дати ворогу жорстку відповідь на Донбасі у найкоротші терміни.
 
У повідомленні зазначається, що українська армія поверне важке озброєння на передову «в разі систематичного невиконання противником мирних домовленостей, підготовки до наступальних дій» тощо.
 
На маріупольському напрямку окупанти обстріляли з мінометів житловий квартал міста Мар’їнка. За словами речника Мін­оборони з питань АТО Олександра Мотузяника, на щастя, цивільні мешканці не постраждали.
 
До речі, російські окупанти активізували кампанію з «призову» так званих «новобранців» на окупованій частині Донбасу. Причина: проблеми високої плинності кадрів.
 
Як повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, бойовики невдоволені тим, що гроші виплачують відносно вчасно лише тим, хто на передовій, а всім іншим найманцям — за залишковим принципом.
 
Саме через «високу плинність кадрів» російське окупаційне командування активізувало кампанію щодо призову новобранців. Місцевих мешканців відверто дурять: обіцяють проходження служби у віддалених від лінії зіткнення районах, а виїзд на передову — тільки за згодою.
 
«Однак після підписання контракту більшість новобранців вирушають до районів ведення бойових дій, що, у свою чергу, призводить до збільшення кількості фактів дезертирства», — йдеться у повідомленні вітчизняної розвідки.