У київському Музеї гетьманства відкрили виставку історичних костюмів

19.07.2017
У київському Музеї гетьманства відкрили виставку історичних костюмів

Історичні костюми. (Фото автора.)

Інтерактивне шоу Театру живої історії відбулося в київському Музеї гетьманства.
 
Глядачам продемонстрували реконструкції українського танцю культури Середньовіччя, Відродження та часів України під владою Речі Посполитої у виконанні студії старовинного танцю «Джойссанс».
 
Зокрема, колектив відтворив гайдуцький танок 1540 року, паванну на трьох, яким відкривалися бали у XVI столітті, старовинну європейську гальярду.
 
Також присутнім показали шоу володіння шаблею «Рубка лози», театралізований бій на шаблях часів козацтва.
 
Вірші зі своєї книги «Козацькі бувальщини» продекламував Павло Браницький. 
 
У рамках свята проходила авторська виставка художника та режисера Валерія Боженка «Життя в історичному костюмі».
 
Відвідувачі роздивлялися вбрання половецького хана, нормана, татаро-монгольського та скіфського воїнів, італійського схоласта, козацького полковника...
 
«Спочатку виникло бажання зробити лицарський турнір. Це було на перший день Києва у 1982 році. Ми вийшли, п’ятеро молодих лицарів, на Андріївський узвіз і зробили перший київський лицарський турнір. Поступово працювали і в кіно, і в театрах, розвивалися, ну а оскільки є вистава — потрібен костюм. А якщо він ще й історичний, то це дуже добре. Персонажі можуть бути дуже різні. Мій найулюбленіший, можна сказати, англійський лицар», — коментує «Україні молодій» Валерій Боженко.
 
Гості свята мали змогу відвідати кімнату музею з портретами козацьких гетьманів, стародавніми іконами, зокрема іконою початку XVIII століття святого євангеліста Іоана, текстами документів козацької доби.