На окупованому Донбасі сепаратисти примушують в’язнів до рабської праці

14.07.2017
Усе більше злочинів терористів фіксують щодо населення окупованих територій Донбасу.
 
 
Зокрема, колабораціоністи утримують цілу мережу так званих трудових таборів, де змушують працювати безплатно тисячі ув’язнених.
 
 
Зокрема, журналісти німецької радіостанції Deutschlandfunk з’ясували, що сепаратисти змушують до каторжних робіт переважно ув’язнених, засуджених ще до весни 2014 року українськими судами до позбавлення волі. 
 
На даний час ці люди або вже мали відбути терміни покарання, або до них мали застосувати амністію чи інше пом’якшення покарання, як-то ухвалювали в Україні.
 
Але бойовики терористичних «ДНР» і «ЛНР» так не вважають і надалi змушують тисячі ув’язнених до безплатної, фактично рабської праці.
 
Група правозахисників, яка моніторила ситуацію на окупованих територіях, вказує, що доходи від примусової праці в таких таборах становлять до 500 тис. євро на місяць.
 
Ці кошти використовують для фінансування сепаратистів на Донбасі.
 
Правозахисники і журналісти виходять iз того, що в таборах на сході України утримують до 10 тисяч ув’язнених.
 
До речi, щоб підтримувати серед населення окупованих територій хоч якусь лояльність до самопроголошених «урядів», сепаратисти вдаються до відвертих маніпуляцій із гуманітарною допомогою Міжнародного комітету Червоного Хреста.
 
За даними Держприкордонслужби України, місія Міжнародного комітету Червоного Хреста доставила на тимчасово окупований Донбас понад 327 тонн гуманітарної допомоги.
 
«Через КПВВ «Новотроїцьке» на в’їзд до неконтрольованої території прослідував 21 автомобіль iз вантажем будівельних матеріалів, товарів медичного призначення, гігієнічних виробів загальною вагою 327,7 тонни. Вантаж направлено для жителів Донеччини від Місії Міжнародного комітету Червоного Хреста», — йдеться у повідомленні.
 
Водночас видання LIGA.net, посилаючись на джерела в окупованому Луганську, повідомляє, що бойовики видають гуманітарну допомогу Червоного Хреста під виглядом допомоги «братньої Росії».
 
«Знайомим дали недавно кілька пакетів. Вони кажуть: ось Росія нам допомагає, а в пакеті всі товари українського виробництва — від порошка до консервів і гречки», — розповіла луганчанка Варвара, ім’я якої змінено з метою безпеки.
 
На пакеті є емблема не тільки Червоного Хреста, а й зображено прапор країни-агресора РФ. 
 

А ТИМ ЧАСОМ... 

Упродовж минулої середи в зоні проведення АТО бойовики збільшили кiлькiсть обстрілів на всіх напрямках до 30 на добу.
 
Внаслідок обстрілів один український військовослужбовець загинув у селищі Зайцеве поблизу окупованого Донецька, ще один отримав поранення в місті Мар’їнка.
 
Під мінометними обстрілами опинилися позиції ЗСУ в селищі Троїцьке на донецькому напрямку, в селищах Березове та Новомихайлівка — на маріупольському та Станиця Луганська.
 
Під вогнем великокаліберних кулеметів знову опинився житловий сектор Мар’їнки, через що зайнялося кілька будівельних споруд.