На Луганщині обстрілюють позиції ЗСУ з артилерії

12.07.2017
Ситуація на східному фронті все більше ускладнюється, незважаючи на оголошене «хлібне перемир’я» на період збору врожаю. І хоча ворог активізувався на всіх трьох напрямках, у Міноборони відзначають, що найнапруженішою є ситуація на луганському напрямку.
 
«Одразу після опівночі російсько-окупаційні війська провели потужний 30-хвилиний обстріл Троїцького, впродовж якого по позиціях українських військових було випущено 45 мін. У той самий часовий проміжок бойовики здійснили обстріл Новоолександрівки. Трохи пізніше, після першої години ночі, окупанти відкрили артилерійський вогонь по Троїцькому», — повідомив речник Міноборони Андрій Лисенко.
 
При цьому всі ці обстріли вели в ніч на вівторок iз боку окупованого Калинового. А вже близько 11-ї ранку бойовики обстріляли з гранатометів Старий Айдар. Зазначимо, що саме на цьому напрямку загинув один захисник України, який минулого понеділка підірвався на ворожій розтяжці поблизу Станиці Луганської.
 
На донецькому напрямку ворог не вгамовується поблизу Авдіївки. Тоді як на маріупольському — в ніч на вівторок окупанти накрили вогнем автоматичних гранатометів (АГС) i великокаліберних кулеметів житлові квартали міста Мар’їнка. Як повідомляє українська сторона СЦКК, внаслідок обстрілу пошкоджено дах двох будинків. Один iз них навіть загорівся після прямого влучення боєприпасу. На щастя, серед місцевих мешканців постраждалих немає.
 
«Цей злочин свідчить про цілеспрямовані дії НЗФ ОРДО щодо подальшого загострення конфлікту, відверте нехтування Мінськими домовленостями та небажання дотримуватися перемир’я, оголошеного на період збору врожаю», — йдеться у повідомленні СЦКК.
 
Загалом упродовж минулої доби бойовики 22 рази порушили режим перемир’я. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Президент Петро Порошенко повідомив, що з держбюджету буде виділено 1,4 млрд. грн. на будівництво заводу боєприпасів за стандартами НАТО. 
 
«Ми домовилися з представниками силових відомств, урядом і прийняли рішення про спрямування значної частини перевиконання бюджету на сектор оборони та безпеки. Для нас на сьогоднi побудова Збройних сил України, побудова інших правоохоронних органів надзвичайно важлива, і я впевнений в тому, що це сьогодні відповідає тим пріоритетам, які ми маємо в забезпеченні оборони нашої держави», — наголосив Порошенко під час засідання Ради національної безпеки і оборони в понеділок.
 
Як один iз напрямів спрямовування коштів, глава держави запропонував налагодити виробництво боєприпасів із вітчизняної сировини із запровадженням новітніх технологій у повній відповідності зі стандартами НАТО. На думку Порошенка, це забезпечить взаємосумісність боєприпасів, якi випускають за основними калібрами.