В Одесі покажуть фільм про ув’язненого в Росії Олега Сенцова

12.07.2017
В Одесі покажуть фільм про ув’язненого в Росії Олега Сенцова

Олег Сенцов.

В Одесі 13 липня, у день народження українського режисера й активіста Євромайдану Олега Сенцова — якого у 2014-му арештувала ФСБ Росії, а через рік засудили до 20 років колонії – у Зеленому театрі покажуть фільм Аскольда Курова «Процес».
 
Стрічка власне про іменинника — молодого митця, який після анексії Криму не став на сторону окупанта. 
 
Нагадаємо, Олег їздив у рідний Сімферополь, де намагався організувати мітинги «За єдину країну», а також постачав продукти та все необхідне українським військовим, які перебували в Криму.
 
11 травня 2014 року співробітники російських окупаційних силових структур затримали Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олексія Чірнія та Олександра Кольченка в Сімферополі.
 
Їм було пред’явлено звинувачення у підготовці терористичного акту.
 
За інформацією спецслужби, затримані готувалися «у складі терористичної організації до здійснення вибухів у ніч на 9 травня 2014 року саморобних вибухових пристроїв біля меморіалу «Вічного вогню» і пам’ятника Леніну в Сімферополі, а також підпалів офісів громадської організації «Русская община Крыма» та представництва партії «Единая Россия» в Сімферополі 14 і 18 квітня 2014 року».
 
Згодом Сенцова було етаповано до «Лєфортово». Абсурдні звинувачення підтримав заангажований російський суд.
 
На захист Олега Сенцова виступили не лише співвітчизники, а й Європейська кіноакадемія, відомі у світі кіно Педро Альмодовар, Вім Вендерс, Агнеш­ка Холланд, Кен Лоуч, Джонні Депп. 
 
 
Спроби звільнити українця з російської в’язниці тривають.