Україна — єдина: діти з Донеччини у захваті від відпочинку на Черкащині

11.07.2017
Україна — єдина: діти з Донеччини у захваті від відпочинку на Черкащині

Школярі з Бахмута на Черкащині. (Фото надане прес-службою Черкаської ОДА.)

«22 дитини з Бахмута Донецької області відпочивають та оздоровлюються разом із черкаськими школярами в позаміському дитячому таборі «Лідер», який функціонує на базі Городецької школи в Уманському районі. Веселу, активну та різну за віком дітвору поєднала любов до України», — розповідають «УМ» у Черкаській ОДА. 
 
За словами першого заступника голови облдержадміністрації Віталія Коваля, коли ми говоримо, що Україна — єдина, це — не просто слова.
 
Тож, запрошуючи до Шевченкового краю дітей зі сходу, черкащани прагнули показати, що насправді спільно можемо робити багато добрих справ. 
 
 Як зізнається  14-річна мешканка Бахмута Ліза, їй надзвичайно добре і цікаво на Черкащині.
 
Адже, окрім Уманщини, вони з друзями побували на екскурсіях у Чигирині, на батьківщині гетьмана Богдана Хмельницького, помилувалися мальовничим Холодним Яром і тисячолітнім дубом Максима Залізняка, відвідали Канів і Чернечу гору, на якій похований Тарас Шевченко, а ще їздили у Жашків, Буки, Берестівець.
 
«Подобається, що в дитячому таборі всі діти — рівні, ніщо нас не розділяє. Ми ж — одна єдина країна, хоч розмовляємо російською та українською мовами», — говорить дівчинка. 
 
«Дехто з дітей приїхав до цього табору вдруге. Але всі вони висловлюють бажання повернутися сюди й наступного літа. Тож ми всі щиро дякуємо за подаровану змогу побачити й відчути землю Тараса і Богдана», — підсумовує директор Бахмутської загальноосвітньої школи Наталя Дроздова.