Присядь поряд зі Славком: на Тернопільщині оригінально вшанували абітурієнтів

11.07.2017
Присядь поряд зі Славком: на Тернопільщині оригінально вшанували абітурієнтів

Пам’ятник абітурієнту. (Фото з сайта terebovlya.org.ua)

Яких тільки пам’ятників не встановлювали вже на Тернопільщині, але такого, стверджують знавці, досі не було ще навіть в усій Україні.
 
Бетонна інсталяція «під бронзу» з офіційною назвою «На роздоріжжі» (мається на увазі, що остаточний вибір щодо майбутньої спеціальності ще не зроблено) присвячена всім абітурієнтам.
 
Але передусім вона радує зараз тих, хто вступає до Теребовлянського вищого училища культури.
 
Власне, біля цього навчального закладу в райцентрі пам’ятник і встановлено, авторами ж стали четверо цьогорічних випускників відділу декоративно-прикладного мистецтва ТВУК — Володимир Багрій, Надія Гикава, Михайло Мануляк та Діана Сметана, — для яких це була оригінальна дипломна робота під керівництвом викладача Олега Котика.
 
У деталях інсталяції «зашифровано» різну спеціалізацію, що її пропонує вище училище культури — хлопець із музичними навушниками читає «Кобзар», а поряд — наплічник із засобами для малювання та футляр для музичного інструмента.
 
В училищі розповідають, що студенти та абітурієнти вже охрестили «бронзового хлопця» Славком і «прив’язали» до нього прикмету: якщо посидіти поряд із ним на лавочці, то обов’язково вступиш туди, куди хочеш!