Загрозлива тиша: ворог несподівано значно зменшив кількість обстрілів

07.07.2017
Штаб АТО констатує відносне зниження кількості та інтенсивності ворожих обстрілів, через що відзначає тенденцію щодо стабілізації обстановки в районі проведення АТО.
 
Зокрема, минулої середи окупанти відкривали вогонь лише 13 разів по оборонних укріпленнях ЗСУ, внаслідок чого поранено двох українських військовослужбовців
 
. При цьому лише два обстріли вели з важкого озброєння — мінометів.
 
Один iз них відбувся в районі Пісків поблизу окупованого Донецька, ще один — у районі селища Кримське Луганської області. 
 
Як повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник, найгарячіше наразі в районі Авдіївки.
 
І хоча важке озброєння тут не застосовували, але ворог вів вогонь одразу з двох різних напрямків зі стрілецької зброї.
 
При цьому минулої середи на маріупольському напрямку підірвалося на міні авто українських саперів, двоє з них отримали поранення. Але їхній стан стабільний.
 
Тоді як неподалік полігону в окупованому Луганську днями було поранено 11-річного хлопця. Хлопчика знайшли в лікарні спостерігачі ОБСЄ.
 
За словами його матері, він грався з боєприпасами на полігоні бойовиків. 
 

ДО РЕЧІ 

Українська сторона ставить питання про повернення під контроль України територій, захоплених незаконними збройними формуваннями в порушення Мінського меморандуму 2014 року.
 
Як  повідомила Дарина Оліфер, прес-секретар Леоніда Кучми — представника української сторони в Тристоронній контактній групі, офіційний Київ наполягає на поверненні незаконних збройних формувань до Мінської лінії 19 вересня 2014 року.
 
За словами пані Оліфер, українська сторона також наполягає на скасуванні всіх нелегітимних рішень, у тому числі щодо «офіційної грошової одиниці» та «податкової системи».
 
Крім того, учасники переговорів звернули увагу на наростаючу агресію щодо патрулів СММ ОБСЄ на території ОРДЛО.
 
Зокрема, спеціальний представник діючого голови ОБСЄ Мартін Сайдік закликав представників ОРДЛО не допускати такого розвитку подій.