Ворог активізував диверсійну підривну діяльність на фронті і в тилу

30.06.2017
Ворог активізував диверсійну підривну діяльність на фронті і в тилу

Загиблий полковник контррозвідки СБУ Юрій Возний.

РНБО посилила заходи контртерористичного та контррозвідувального режиму в Києві та в інших регіонах України через високий рівень терористичної загрози.
 
І пов’язано це не лише з безпрецедентною кібератакою на дер­жавні установи України минулого вівторка, а й з активністю ворожих диверсантів, які вільно почуваються не лише в тилових районах зони АТО, а й у Києві. 
 
Саме у столиці у вівторок уранці підірвали авто, за кермом якого перебував керівник спецпризначенців ГУР полковник Максим Шаповал.
 
Загиблий був одним iз перших «кіборгів» і відзначився успішними спецопераціями ще під час оборони Донецького аеропорту. 
 
Успішні операції проти окупантів він проводив і до останнього часу, тож зрозуміло, що вбивство полковника Шаповала було вигідним саме для ворога, а здійснення цього теракту відбулося в традиційній для російських спецслужб спосіб: показове, ледь не ритуальне вбивство. 
 
Уже наступного дня, в середу, ворожі диверсанти заявили про себе в тиловому районі Донеччини: поблизу Костянтинівки підірвали авто з контррозвідниками СБУ.
 
На місці загинув полковник СБУ Юрій Возний, який очолював один iз відділів контррозвідки. Ще четверо осіб отримали поранення. 
 
Секретар РНБО Олександр Турчинов констатує: «В останні місяці відбувається системна ескалація підривних заходів, які реалізує РФ проти України в межах гібридної агресії».
 
І нагадує, що вбивства одного з кращих розвідників Максима Шаповала і контррозвідника Юрія Возного здійснені за таким самим сценарієм, як і вбивство українського контррозвідника, полковника СБУ Олександра Хараберюша в Маріуполі в березні цього року (його авто також підірвали). 
 
Водночас, за даними Головного управління розвідки Міноборони України, після успішної ліквідації ворожої диверсійно-розвідувальної групи поблизу села Жолобок Луганської області 24 червня, з лав так званої «4-ї бригади» «ЛНР» побажали звільнитися не менше 200 бойовиків.
 
Тоді на місці було ліквідовано командира ДРГ, кадрового російського офіцера капітана Олександра Щербака і снайпера. Ініші диверсанти потрапили в полон. 
 
«Простіше кажучи, їх накрила паніка, оскільки вони не бажають ані безславно загинути, ані потрапити в полон, попри гуманне ставлення до затриманих бойовиків iз нашого боку. Саме тому частина з них, не чекаючи прийняття рішення командуванням щодо їхнього звільнення, залишила так звану 4-ту бригаду самостійно», — зазначив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.
 
Показово, що одним iз полонених виявився уродженець Алтаю, російський розвідник-контрактник Віктор Агєєв.
 
Утім Міноборони Росії відхрестилося від свого солдата, заявивши, ніби Агєєв ніколи не підписував контракт із ЗС Росії.
 
 І це при тому, що на сторінках Агєєва в соц­мережах вистачає світлин із символікою російської розвідки. Полоненого окупанта українські вояки в четвер передали слідчим СБУ.