11 червня юблизько: чиновники Львівщини заявили про повну готовність до «безвізу»

09.06.2017
11 червня — найочікуваніший день для більшості українців.
 
Саме в ніч на 11 червня розпочнеться дія безвізу з ЄС для України.
 
Про готовність служб i прикордонних районів Львівщини до запровадження безвізового режиму говорили під час наради під керівництвом першого заступника голови Львівської ОДА Ростислава Замлинського.
 
Участь в обговоренні взяв і Генеральний консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольскі.
 
За словами начальника Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Володимира Єгорова, безвізовий режим передбачає можливість для громадян України відвідати 30 країн Європи:
 
«Українці мають дозвіл перебувати в країнах Євросоюзу з метою подорожей, лікування, проведення ділових зустрічей, відвідування родичів, участі у форумах та інше. Візовий же режим в’їзду зберігається для трудових мігрантів і студентів».
 
Він зазначив, що всі міжнародні пункти пропуску, розташовані на Львівщині на українсько-польському кордоні, обладнані комплексами прикордонного біометричного контролю і готові до роботи в умовах безвізового режиму.
 
За прогнозом Західного регіонального управління Державної прикордонної служби, з 11 червня очікується незначне збільшення (орієнтовно до 10%) кількості осіб, що перетинатимуть кордон.
 
Крім того, Служба автомобільних доріг у Львівській області, Львівська митниця, ДФС, Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького, «Львівська залізниця» та прикордонні райдержадміністрації поінформували про стан готовності до запровадження безвізового режиму.
 
Підбиваючи підсумки наради, Ростислав Замлинський наголосив, що від злагодженої роботи всіх служб залежить, наскільки люди відчують реальні зміни.
 
«Завдання — зробити процедуру перетину кордону з нашого боку максимально сприятливою», — резюмував перший заступник голови Львівської ОДА. n
Продовження теми — на 3-й і 13-й стор.